Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), şehrin eğitim gücünü yükseltmek ve istihdam kalitesini daha da artırmak için başlattığı yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Endüstri Meslek Lisesi’ni Arifiye ilçesine kazandıracak olan SATSO, şimdi de Serdivan ilçesine TOBB önderliği ve Serdivan Belediyesi’nin katkılarıyla Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi inşa edecek.

“Güçlü eğitim ve nitelikli istihdam”

SATSO Başkanı Mahmut kösemusul, Sakarya’nın hızlı gelişimi ve dönüşümünü doğru ve sağlıklı biçimde paydaşları ile birlikte yönettiklerini vurgulayarak, eğitimin güçlenmesi ve istihdam niteliğinin daha da artması gerektiğini belirtti. Kösemusul, “Sakarya’mızı doğru projeler ve disiplinli çalışma ile geleceğe hazırlamak zorundayız. Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz çalışmaların en başında tabii ki eğitim var. Eğitime çok daha fazla önem vermeliyiz. İş dünyasının gücü de eğitimden gelir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı artırdık. Arifiye’de Endüstri Meslek Lisesi inşaatımız yükseliyor. Şimdi de TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla, TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi’nin temelini Serdivan ilçemizde atıyoruz” diye konuştu.

Tören Pazartesi 18.00’da

Temel Atma Töreni ile ilgili bilgiler veren Kösemusul, “Biz birlikte güçlüyüz. Ricalarımızı geri çevirmeyen ve yüksek katkı sunan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile arazi tahsisi ve destekleri için Serdivan Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a çok teşekkür ediyorum. Serdivan ilçemizin merkezi bir bölgesi olan 537. Sokakta, 12 bin metrekare alan üzerinde ve 7 bin 500 metrekare inşaat alanında, 24 derslikten oluşacak TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi’nin Temel Atma Töreni, 31 Ağustos Pazartesi günü saat 18.00’da gerçekleştirilecek. Törenimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.