Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Gülhan Sakarya Bölge Birliğini ziyaret ederek bölge birliğine bağlı kooperatif yetkilileri ile birlikte değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bölge Müdürü Mehmet Kalkan geçen yıla oranla ortak sayılarını 2 kat artırdıklarını belirterek zarar eden bölge konumundan kar eden bölge konumuna geleceklerini söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Gülhan, “Tarım Kredi Kooperatifleri güçlü ve 150 yıllık geçmişi ile köklü bir kurumdur. Daha da güçlenebilmek ve ortaklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için yeniliklere açık olmak gereklidir. Güçlü olanlar değil, değişime ayak uyduranlar ayakta kalır. Değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlayarak ortaklarımızın ihtiyaçlarını en kısa sürede yerine getirmeye çalışacağız” dedi. Gülhan konuşmasında ayrıca, kooperatif yetkililerine tahsilat dönemlerinde ortaklarını küstürtmemeleri ve ortaklar borçlarını öderken dış kaynaklardan alacakları borçlar ile kapatmamaları konusunda telkinlerde bulundu.

Düzenlenen toplantıda Sakarya TKK Bölge Birliği Müdürü Mehmet Kalkan, kooperatiflerin 2013 yılı 6. Ay sonu satış rakamlarını değerlendirerek kooperatiflerin durumları hakkında ve satış rakamlarının arttırılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca ilk altı aylık dönemde tahsilat konusunda Türkiye genelinde üst sıralarda yer alındığını bu özveri ve gayretin her zaman gösterilmesini istedi.

Kalkan, “Sakarya Bölge Birliği olarak her geçen yıl satış rakamlarının arttırılmasıyla zarar eden bölge durumundan çıkıp karlı bir bölge durumuna geçeceğiz. Bölge Birliğimiz için verdiğimiz hedefleri hep birlikte ve en iyi şeklide yerine getirmeye çalışacağız. Geçen yıla oranla yeni ortak sayısında iki kat fazla artış gerçekleştirdik. Her geçen gün daha fazla çiftçiye ulaşıp ihtiyaçlarını yerinde karşılayacağız” dedi.

Toplantıya Bölge Birliği Bölge Müdür Yardımcıları Necati Sirel, M. Selim Yıldız ve Cemalettin Uğurlu, Bölge Birliği Şefleri ve 90 kooperatifin 1. derece yetkilileri katıldı.