TKGD Başkanı Hülya Lüleci, üyelerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'u makamında ziyaret ederek, kadının toplumdaki statüsü, hukuki ve dini hakları üzerine sohbet edip, kadının toplumda hak ettiği yere gelememe nedenlerinin teatisini yaptılar ve bu konuda iş birliği yapmanın gerekliliğinde karar kıldılar.

“Eğitimli kadın eşittir eğitimli toplum”

Toplantıda TKGD Başkanı Lüleci; “Derneğimizin sloganı; ‘Eğitimli kadın eşittir eğitimli toplum’ olup, iki öncelikli amacımız vardır. Kadının toplumda cinsiyetinden münezzeh, kendini birey olarak görmesi ve birey görülmesi en başta gelen amacımız. Bunu başarmak için de kadınların eğitimli hale getirilip sonrasında da iş sahibi yapılmaları çok önem arz etmektedir. Gelecek nesilleri ilk öğretmenleri olan anneler yetiştirmektedir. Bir kadını eğittiğinizde gelecek nesilleri ve toplumu da eğitmiş olursunuz” dedi.

Kadınların öncelikle okur yazar olmaları ve yüksek tahsil yapmalarının ülke için çok önemli olduğuna dikkat çeken Lüleci, “Hukuken elde edilmiş olan haklarını kullanmalarında kadınlarımıza yol göstermek, sahip çıkmak derneğimizin başlıca amacıdır. Eğitilmiş kadınlara iş istihdamı sağlandığında, iş hayatına, siyasete, sosyokültürel hayata kadın eli değecektir ve farkı hemen fark edilecektir” şeklinde konuştu.

“Akademiler açacağız”

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da, sadece öğretimin yürürlükte olduğunu oysa ki aslolanın eğitime dayalı öğretim olduğunu söyleyerek, “Bu nedenle de gerek öğretmenlerin, gerek velilerin gerekse öğrencilerin eğitim amaçlı seminerlerle eğitilmesine önem veriyoruz. Bunun gerçekleşmesi için de eğitim akademileri oluşturacağız. Herkesin yolu insan olmaktan geçer, insan olmak için kadın veya erkek olmak gerekmiyor” dedi.

Durmuş, Dernek Başkanı Hülya Lüleci'nin kadınların eğitimi konusunda kendisinden istediği resmi haklar hakkında bilgiler verdi, derneğin eğitim politikası ve iş istihdamı için yol haritası belirlemede derneğin yanında olmak adına da bazı önerilerde bulundu.