TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan açıklamasında, “19 Mayıs 1919 yeryüzünde başarıya ulaşmış bağımsızlık mücadelelerinden olan Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihidir. Türk milleti için, tüm engellere rağmen, ayakta kalmanın, birlikteliğin, azmin, sembolüdür. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine güvenini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Çünkü gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev, diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, Cumhuriyet ve Demokrasiyi koruyan, toplumdan, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek ve yetişmelerine imkanlar sağlamaktır.

Gençlerini iyi yetiştiren milletlerin geçmişi başarılarla doludur ve geleceği daima aydınlık olmuştur. Bir toplumun idealleri, bilgili, ahlaklı, çalışkan, araştırmacı gençleriyle canlı kalır, gerçekleşir.
99. yılını kutladığımız Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm gençlerimizin ve milletimizin Bayramını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.