Beraberinde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’ın da yer aldığı ziyarette, Tıp Fakültesi’nin yaptığı çalışmalar masaya yatırıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Akdemir, desteklerinden ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.
 
“Samimi ilişkilere sahibiz”
SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, “Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak personelimiz, öğrencilerimiz ve hocalarımız ile birlikte çok güzel bir hava oluşturduk. Diğer tıp fakültelerinden farkımız; hoca – öğrenci ilişkilerinin çok samimi ve sahici bir zemine oturmuş olmasıdır. Öğrencilerimiz her zaman hocalarını ziyaret eder, danışmanlık hizmeti alırlar. Hocalarımızda her zaman destek olmuşlardır. Bunlar bizim için çok önemli değerlerdir. Aynı zamanda sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kulüplerimiz aktif. İnşallah bu birlik ve beraberlik havasını bir kurum kültürü haline getirerek sürekli hale getirmektir” diye konuştu.
 
“Türkiye standartlarının üzerinde”
Prof. Dr. Raman Akdemir, “Hamdolsun tıp fakültemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bilindiği üzere 2. Karaciğer naklini gerçekleştirdik. Onkoloji bölümündeki sorunlarımızı büyük oranda çözdük. Şuanda 5 hocamız var. Çok önemli bir çalışma için bir hocamız da Amerika’ya gitti. Bir süre orada kalacak. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin bir kısmı TUS’a ilk girdiklerinde sınavı kazanabiliyorlar. Uzmanlaşmada çok başarılıyız. Türkiye standartlarının üzerindeyiz” ifadelerini kullandı.
 
“En iyi fakülteler arasında”
Prof. Dr. Akdemir konuşmalarını şu şekilde tamamladı; “Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerinde bizlere olan desteğini göz ardı edemeyiz. Hem arsa tahsisi hem de teknik desteklerde bulundunuz. Hamdolsun  bugüne kadar ilişkilerimizi çok güzel bir şekilde yürüttük. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şundan herkes emin olabilir; Tıp Fakültemiz Türkiye’nin en iyi fakültelerinden biridir. Hedefimiz önümüzdeki dönem fakültemizi daha ilerilere taşımaktır.”
 
“Bizim sorumluluğumuzdur”
Tıp Fakültesi dekanının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Tıp Fakültesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Tıp Fakültesi bizim için çok önemli. Şehir olarak Tıp Fakültesi’nden beklentimiz çok yüksek. Gelecekte de fakültemizin başarılarından çok umutluyuz. İnşallah önümüzdeki dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde iyi çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in şahsında tüm ekibine çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.