Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından il genelinde faaliyet gösteren tüm ticari araç sürücülerine yönelik gerçekleştirilecek olan “Ticari Araç Sürücüleri” eğitiminin demosu gerçekleştirildi.

Eğitime Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Kocaali Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Süleyman Albayrak ile Karasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kerim Uyar’ın yanı sıra çok sayıda şoför esnafı katıldı.

Kocaali İlçesinde dört gün sürecek olan demo eğitime 70 ticari araç sürücüsü katıldı. Alanında uzman eğitimciler tarafından verilen eğitimlerde katılımcılar toplam 12 saat eğitim alacak ve eğitim sonunda sınava tabi tutulacak. Sınavı başarı ile tamamlayanlar Ticari Taşıt Kullanım Kartı almaya hak kazanırken, sınavda başarılı olamayanlar açılacak diğer eğitim programı ile tekrar eğitime tabi tutulacak.

Dört gün sürecek olan eğitimde, Seyir Halinde Tutum-Davranışlar ve Zaman Oryantasyonu - Kent İçi Ulaşımda İletişim Becerileri, Engelleri, Çözüm Yolları ve Halkla İlişkiler- Turizm ve Çevre - İlkyardım ve Acil Kurtarma - Kent İçi Trafiği ve Sürüş Güvenliği ve sonunda katılımcılara bilgiler verilecek.

Ticari Araç Sürücüleri Demo eğitiminde katılımcılara konuşma yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Üzerinde uzun zamandır çalıştığımız bu proje Türkiye’de ilk kez ilimizde gerçekleşecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ile müşterek çalışmalarımız doğrultusunda, Büyükşehir sınırları içinde hizmet veren taksi, dolmuş, minibüs, özel halk otobüsü, servis araçları gibi ticari araç kullanan sürücülerimize eğitim verecek, sonunda da ticari araç kullanabilmeleri için Ticari Taşıt Kullanım Kartı verilecektir. Birliğimiz tarafından verilecek olan bu kartın tasdiki Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Birlik olarak amacımız, tüm ticari araçların, barış ve düzen içerisinde daha sağlıklı, daha kaliteli ve güvenli bir şekilde hizmet vermesi sağlamaktır. Şoför esnaflarımıza doğru sürüş alışkanlıklarını kazandırmak ve bunu sürekli kılmak, sürücülerimizin mesleki becerilerini arttırmak, toplum içinde oluşmuş ya da oluşacak kötü intibaı ortadan kaldırmak, sürücülerimizin temel trafik bilgilerini yenilemek, sürücülere olası kazalara karşı savunma ve ilk yardım teknikleri aktarmak, sürücülerin yolcularla doğru iletişim kurmasını sağlamak, sürücülerin Sakarya’daki Turistlere karşı davranış bilgi ve becerilerini arttırmak, sürücülerin kişisel hijyen ve araç bakımı konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak, sürücülerin yoğun çalışma temposunda öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretmek, Sakarya’da çalışan ticari araç şoförleri ile ilgili güncel bir veritabanı oluşturulmasını sağlamak başlıca hedeflerimiz arasındadır” dedi.