AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Devletimiz ve hükümetimiz, Kovid-19 ile ulusal mücadelesini büyük bir başarı ile sürdürmeye devam ediyor. Dünya devletleri insanlarını ölüme terk ederken Türkiye Cumhuriyeti, 40'tan fazla ülkeye insani ve tıbbi yardım ulaştırarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yoluna emin adımlarla devam ediyor. Koronavirüs tedavisinde vatandaşlarından ücret talep etmeyen nadir ülkelerden birisi olan Türkiye, bu süreçte de gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Başarımızın en büyük sırrı; hiç şüphesiz ki devlet olarak aldığımız sıkı tedbirlerdir. Her vatandaş gibi AK Parti teşkilatları olarak bizler de salgının ülkemize sirayet ettiği ilk günden bu yana her türlü önlem ve tedbiri alarak parti çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Koronavirüs ile mücadelede tüm birimlerimizin şehrimizde yürüttüğü çalışmaları, teşkilatlarımızın, partimizin ve yerel yönetimlerimizin hemşerilerimize yönelik hizmet ve desteklerini yaptığımız video konferans toplantılarında sürekli değerlendiriyor, eksik noktalarını tespit ederek tamamlanması hususunda gerekli çalışmayı yapmalarını sağlıyoruz.

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılacak olan bin liralık nakdi destek ödemesi bugün başladı. Kaymakamlıklarımızın bünyesinde, sosyal yardımlaşma vakıflarında kayıtlı bulunan tüm dar gelirli ailelere biner liralık nakdi destek yardımı yapılacak. Bu kayıtlı hanelerimiz PTT şubelerinden bu yardımları elden veya bulaş riskini azaltmak için görevliler eşliğinde evlerinden teslim alabilecekler. Yine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca Kovid-19 ile mücadele sürecinde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 268 bin 717 firmaya, 3 milyonu aşkın çalışana kısa çalışma ödeneği yardımında bulunuldu. Devletimiz ve hükümetimiz bu süreçte tüm imkânlarını seferber ederek KOBİ’lerimizin, işletmelerimizin, işverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanında olarak, onları korumak adına elinden geleni yapıyor. Biz Allah’ın izniyle bu salgından çok daha güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. O güne kadar tek bir gayemiz var. Salgınla da, salgının neden olduğu ekonomik tahribatla da sonuna kadar mücadele etmek. Bu süreçte bizler böylesine bir mücadele verirken, farklı görüşten siyasi parti mensupları da muhalefet olarak felaket tellallığı yapmakta. Sadece gündeme gelebilmek adına kamuoyunu yalan yanlış söylemlerle yanıltmaya kalkışarak toplumsal dayanışmamızı hedef almaktalar.Milletimiz müsterih olsun. AK Parti olarak her zaman en güzelin ve en doğrunun peşinde olduk, bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.

“Ak belediyecilik, ramazan ayında da titiz bir çalışma yürütecek”

Kovid-19 ile mücadelede her anlamda örnek olan AK Belediyelerin, Ramazan Ayı'nda da hizmetlerini aksatmadan sürdürmeye devam edeceğini söyleyen İl Başkanı Yunus Tever, “Malumunuz olduğu üzere devletimizin aldığı koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu iftarlar, iftar çadırı kurulumları ve iftar davetleri gibi organizasyonları gerçekleşmeyecek. İaşe yardımlarını mümkün olduğunca Ramazan başlamadan önce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Belediyelerimiz, Vefa Sosyal Destek Grupları ile koordineli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza durumlarına göre yardım ve sıcak yemek ikramı yapmaya devam edecek. Ayrıca çat kapı iftar sofralarına yapılan sürpriz misafirlikler yerine bizzat belediye başkanlarımız her gün farklı hemşerilerimizin hanesine telefon ile misafir olacak ve yanlarında olduğunu hissettirecekler. Sosyal mesafeyi koruyan, minimum teması sağlayan bu görüşmelerde vatandaşlarımızın ihtiyaçları sorgulanacak ve evde kalmaları hatırlatılacaktır. Allah’a hamdolsun ki Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, devletimizin ilgili tüm kurumları ve yerel yönetimlerimizde bulunan AK Belediyelerimiz her türlü önlemi almış vaziyette, vatandaşlarımıza gece gündüz demeden hizmet vererek, çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben her bir belediyemize ve kurumumuza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah her birinden razı olsun.

Koronavirüs ile mücadelede hastalarımız ve kayıplarımız var. Her akşam Sağlık Bakanlığımız tarafından salgınla ilgili paylaşılan vaka ve ölüm verileri asla bir sayıdan ibaret olamaz. Her biri bir; eş, anne, kardeş, baba. Her kaybın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Rabbim her birine rahmet eylesin. Yoğun bakım ünitelerimizdeki insanlarımız için edilen her duayı üzüntüyü, yüreğimizin en derininde hissediyoruz. Rabbim hepsine acil şifalar nasip eylesin. Bu küresel salgın hepimizi tehdit etmeye devam ediyor. Ben bu süreçte can siperane çalışarak hizmet eden tüm sağlık camiamıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında Rabbim’den muvaffakiyetler diliyorum. Bu tehditlere karşı tüm siyasi ayrılıklarımızı ve önyargılarımızı bir kenara bırakarak topyekûn mücadele etmeliyiz” diye konuştu.