İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı olarak teşkilatlarla ve vatandaşlarla sürekli irtibat halinde olunduğunu ve her olaya ilişkin anlık bilgi güncellemesi yapıldığını ifade etti.

Tever, “Her vatandaş gibi AK Parti teşkilatları olarak bizler de salgının ülkemize sirayet ettiği ilk günden bu yana her türlü önlem ve tedbiri alarak parti çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Koronavirüs ile mücadelede tüm birimlerin şehrimizde yürüttüğü çalışmaları, teşkilatlarımızın, partimizin ve yerel yönetimlerimizin hemşerilerimize yönelik hizmet ve desteklerini yaptığımız video konferans toplantılarında sürekli değerlendiriyor, eksik noktalarını tespit ederek tamamlanması hususunda gerekli çalışmayı yapmalarını sağlıyoruz. Teşkilat olarak 65 yaş üstü 12 bin dolayındaki parti üyemizi arayarak, hallerini hatırlarını sorduk, koronavirüs salgını hakkında gerekli olan bilgilendirmeyi yaparak her türlü talebini yerine getirmek için gerekli birimlere yönlendirmeler yaptık. Allah’a hamdolsun ki Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, devletimizin ilgili tüm kurumları veyerel yönetimlerimizde bulunanbelediyelerimiz her türlü önlemi almış vaziyette, vatandaşlarımıza gece-gündüz demeden hizmet vererek, çalışmalarını sürdürüyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız koronavirüs salgınının ilk gününden itibaren gecesini gündüzüne katarak büyük bir çaba içerisinde kamuoyunu şeffaf ve açık bir dille bilgilendiriyor. Allah hepsinden razı olsun. Koronavirüs ile ulusal mücadelemizde devletimiz ve hükümetimiz üzerine düşen tüm görev ve sorumluluğu yerine getirerek toplumun her kesimini kapsayan 100 milyar liralık ekonomik tedbir paketi ve desteğiyle milletimize büyük kolaylıklar sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Sağlık ve kamu çalışanlarımızın, çiftçilerimizin, emekçilerimizin, çalışanlarımızın, emeklilerimizin, esnaf ve işverenlerimizin, tüm kesimlerin bu sıkıntılı dönemini en az sorunla aşması için büyük bir mücadele veriyor. Hükümetimiz, sosyal devletin gereği olarak ihtiyaçlar doğrultusunda gereğini yerine getiriyor. Ancak bizler de insan olarak bu sıkıntılı süreçte üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bu virüsle fert fert mücadele vererek, sadece resmi kaynaklardan yapılan uyarıları dikkate alacak, bir vatandaş olarak vazifemizi yerine getireceğiz. Zor bir imtihan döneminden geçiyoruz. Hiç kimsenin böylesi bir ortamda yalan, yanlış bilgilerle algı oyunlarına girişerek siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz. Koronavirüsle mücadelede büyük bir fedakârlıkla ve sabırla görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ilgili tüm personel ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Allah’ın izniyle bu zorlu süreci de hep birlikte atlatacağız. Yeter ki tedbirlere ve yapılan uyarılara titizlikle uyalım ve mutlaka evlerimizde kalmaya devam edelim. Tedbirleri ne kadar sıkı uygularsak bu süreci de o kadar hızlı atlatacağımızı lütfen unutmayalım” dedi.