Derneğin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, okul çevrelerinde öğrencilere karşı art niyetli olabilecek insanları caydırmak amacıyla mobese sistemi kurulup Sakarya Emniyet müdürlüğüne teslim edilecek.

Buna göre Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un onayı alınarak başlanılan proje tamamlanma aşamasına geldi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde geliştirilen projede SakaryaGİAD okul çevrelerin de öğrencilere karşı art niyetli olabilecek kişilere karşı Mobese sistemine entegre kameralı güvenlik sistemi kuruluyor. Montajı tamamlanan sistemin açılışının yapılması ile birlikte Sakarya Emniyet Müdürlüğünce sistemin kurulduğu okul çevresi 24 saat izlenebilecek. Proje kapsamında pilot okul olarak belirlenen Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için kurulum tamamlanmış oldu. Kısa zaman içerisinde görüntülerin alınması ile proje hayata tam olarak geçirilmiş olacak.

Bu konuda görüştüğümüz SakaryaGİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, Sakarya’da dernek olarak önemli bir fikre imza attıklarını ve ilimizin diğer sivil toplum kuruluşu ve derneklerinin de bu fikirden yola çıkarak birer okul için çalışma başlatmaları çağrısında bulunduklarını belirtti.

Kuruluşundan bugüne kısa zamanda dikkat çeken birçok çalışmaya imza atan SakaryaGİAD Başkanı Gökhan Korkmaz’ın bu çalışması takdir topluyor.