Kaza, Kocaali ilçesi Kocaali-Akçakoca yolu üzerinde meydana gelmişti. Mehmet Kaya idaresindeki otomobilin kontrolden çıkması sonrası karşı şeritten gelen 54 KS 659 ile 81 DL 601 plakalı motosikletlere çarptı. Meydana gelen trafik kazasında 7 kişi olay yerinde can verirken, 3 kişi de yaralanmıştı.

Trafik kazasının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Gülcan Morkoç Arslanbaş, Ufuk Arslanbaş ve Gülsüm Morkoç; Kocaali ilçesi Caferiye Mahallesinde oturan Canan Morkoç’a İstanbul’dan misafirliğe geldi.

Canan Morkoç, bir süre kendisinde kalan misafirlerini terminale götürmesi için bir akrabasından yardım istedi. Ancak aracın olmadığını öğrenen Canan Morkoç’a, konuşmalara kulak misafiri olan Morkoç'un komşusu Mehmet Kaya yardım teklifinde bulunduğu ve bunun üzerine Canan Morkoç, Gülcan Morkoç Arslanbaş, Ufuk Arslanbaş ve Gülsüm Morkoç’un; Mehmet Aydın’ın aracıyla terminale gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Ancak yolda sürücü Aydın direksiyon hakimiyetini kaybetti ve karşı şeride geçerek motosikletlilerin arasına daldı.

Kazada Gülcan Morkoç Arslanbaş, Ufuk Arslanbaş, Canan Morkoç, Gülsüm Morkoç, Fatih Sivrikaya, Gökhan Çodar, Yunus Emre Kurt hayatını kaybederken, Servet Sezer, Murat Orkun Ilgın ve Mehmet Kaya yaralandılar.