Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 3 Aralık 2018 - 30 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 118 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, bunlardan 41'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak 102 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılrı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 32'si tutuklandı, 62 şahsa adli kontrol kararı uygulandı. 5 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğünce ve Adli Makamlarca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Halen gözaltında bulunan 3 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise 9 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklanırken, 2 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 2 şüphelinin işlemleri sürüyor.

Emniyetin PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarında da gözlatına alınan 4 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

THKP/C terör örgütü ile ilgili olarak da 3 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahısların 3'üne de Adli Kontrol kararı uygulandı.