Edinilen bilgilere göre, Adapazarı’nda yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.B, Sakarya Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, cep telefonuna terör örgütüne katılması için tanımadığı bir numaradan tehdit içerikli mesajlar gönderildiğini söyledi.

“Sultanahmet patlamasından haberdar olmuşsundur. Eğer onlar gibi patlamak istemiyorsan bize katıl. Kocaali- Sakarya Bölgesinden yarın saat 15.00'da İstanbul uçağına sefer düzenlenecektir. Ya kafileye katıl ya da ölümle burun buruna gel gel” yazılı mesajların ardından hemen harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından, SMS’lerin akıllı telefonlardan indirilen program ile sanal telefon numarası alınarak gönderildiğini belirledi.

Mesajları gönderenin, A.B’nin arkadaşı Y.S.Ç. olduğunu tespit eden ekipler, gence ulaşarak gözaltına aldı.

“Endişe edilecek bir durum yok”

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Valiliği, “Şüpheli şahıs mesaj gönderdiği şahısların arkadaşı olduğunu ve şaka amaçlı yaptığını iddia etse de yapılan tahkikatla olan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiş olup, soruşturma devam etmektedir. Güvenlik güçlerimizin terör örgütlerine katılımını önlemek amacıyla çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir. Endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır” denildi.

Adliyeye sevk edildi

Arkadaşına şaka amaçlı mesajlar attığını iddia eden Y.S.Ç ise, 'Terör örgütü propagandasını yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi./ İHA