Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla 30 Nisan-10 Ağustos tarihleri arasında bir dizi operasyon yapıldı.
Söz konusu operasyonlarda 162 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Adli mercilere sevk edilen 69 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 65 şahsa ise adli kontrol tedbiri uygulandı, 10 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü ve Adli Makamlarca serbest bırakıldı. 
Yetkililer, firari olan 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Yapılan operasyonlarda, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak toplam 110 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken bunlardan 40'ı tutuklandı, 58'sına adli kontrol tedbiri uygulandı, 7 kişi serbest bırakıldı. Firari 5 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.
DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak 46 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, 27 kişi tutuklandı, 4 şahsa Adli Kontrol tedbiri uygulanırken 2'si serbest bırakıldı. Firari 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.
PKK/KCK bölücü terör örgütü ile ilgili olarak 5 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı, adli makamlara sevk edilen 1 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şahsa adli kontrol tedbiri uygulandı, 1 kişi ise ifadesi alındıktan serbest bırakıldı.
THKP/C terör örgütü ile ilgili olarak ise 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.