Terör örgütlerine yönelik Sakarya polisi tarafından 19 Mart ile 11 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 48 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, adliyeye sevk edilen 13 kişinin tutuklandığı ifade edildi.
24 şahsa adli kontrol tedbiri uygulanırken, 1 şahıs adli mercilerce serbest bırakıldı, 4 şüpheli ise Sakarya'da yakalanarak soruşturmaların yürütüldüğü illere teslim edildi.
Ayrıca gözaltında bulunan 4 şahsın işlemleri ile firar olan 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların da sürdüğü kaydedildi.

Emniyetin, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında toplam 37 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, adli mercilere sevk edilen 9 şahsın tutuklandığı, 20 şahsın adli kontrol ile serbest bırakıldığı, 4 şahsın da soruşturmanın yürütüldüğü illere teslim edildiği, gözaltında bulunan 3 şahsın işlemleri ile firar olan 1  şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Ayrıca bu şüphelilerden, halen aktif görevde bulunan, ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullanarak kontörlü telefonlar üzerinden haberleşmek suretiyle örgütsel toplantılar düzenlenmesi eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen 1 Üsteğmen, 1 Teğmen, 9 Astsubay ve 1 Uzman Onbaşı olmak üzere toplam 12 şüphelinin adliyeye sevk edildiği bunlardan 1 Teğmen ile 1 Astsubayın tutaklandığı ifade edildi.
1 Üsteğmen, 8 Astsubay ile 1 Uzman Onbaşı Adli Kontrol kararı ile serbest bırakıldıb

DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak ise 7 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı, Adli Makamlara sevk edilen 2 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3 şahsa Adli Kontrol tedbiri uygulandı, 1 şahıs Adli Makamlarca serbest bırakıldı, firar olan 1 şahsın yakalanmalarına yönelik olarak çalışma ise sürüyor.

PKK/KCK terör örgütü ile ilgili olarak 2 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, 1 şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı.

THKP/C terör örgütü ile ilgili olarak da 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı, 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi, gözaltına bulunan 1 şüphelinin işlemleri ise devam ediyor.