Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan son dört aylık süreçte, 175 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi. Şüphelilerden 155’inin yakalandığı, adli mercilere sevk edilen 62 şüphelinin de tutuklandığı kaydedildi.

Ayrıca 70 şahsa adli kontrol cezası verilirken, 18 kişinin de serbest bırakıldığı ifade edildi.

Ayrıca gözaltında bulunan 5 şahsın işlemleri ise sürüyor.

Ayrıca Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele kapsamında sürdürülen çalışmalar kapsamında da 135 şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı, bu şahıslardan 115’inin yakalandığı, 37 şahsın da tutuklandığı belirtildi.

60 şahsa adli kontrol tedbiri uygulanırken, 17 şahıs adli mercilerce serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 1 şahsın işlemlerine devam edilirken, firari olan 20 şüphelinin yakalanması için çalışmaların szürdüğü kaydedildi.

DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak ise 30 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. 16 şüpheli tutuklandı, 9 şahsa Adli Kontrol tedbiri uygulandı. 1 kişinin serbest bırakıldığı halen gözaltına bulunan 4 şahısla ilgili olarak işlemlere devam edildiği bildirildi.

PKK/KCK terör örgütü ile ilgili olarak da 10 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. 9 şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı.