Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyükelçilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında devletten maaş alan ve terörü destekleyen bir bildiriye imza atan sözde aydınları 'hainlik'le suçladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Sakarya Üniversitesi’nden üç akademisyenin de bulunduğu 1100 kişiyle ilgili olarak, “Türkiye terörle mücadelede bulunurken bin küsur güruh, aydın müsveddeleri çıkıp devletin katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız karanlık. Bunun adı mandacılıktır. Kendilerine aydın diyen mandacı aydınlar vardı. Milletimiz istiklal savaşını vererek bunlara cevabını vermişti. Cumhuriyeti kurduktan sonra bu kişilerin yine köşe başlarını tuttuklarını görüyoruz. Bu ülkenin nüfus cüzdanını, pasaportunu kullanan kişilerin Türkiye'ye ihanet içinde olduklarını görüyoruz. Bizim o bölgedeki Kürt kardeşlerimize verdiğimiz değer ortada, peki teröristler ne yapıyor? O vatandaşların evinde terör yapıyor. Bir yanda devlet, diğer yanda eli silah bombalı teröristler var. Türkiye son terörist silahını bırakana veya silahını bırakana kadar bu mücadele sürecektir. Bizim bu sözde akademisyenlerden izin alacak halimiz yok. Hadlerini bilmeleri lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişilerin en ağrı cezaya çarptırılmaları gerektiğine de dikkat çekerek, “Sizlerden görev yaptığınız ülkelere anlatmanızı bekliyorum. Bu devletin ekmeğini yiyip de bu ülkeye ihanet eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Hiçbir kurumumuzda ülkesinin birliğine karşı tavır alan kamu çalışanı olamaz, buna müsaade edemeyiz. Tüm ilgili kurumlarımızı bu konuda ilgili olmaya ve görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum" diye konuştu./ HABER7