Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2014 seçimlerinden sonra hizmet alanına katılan mahallelere daha kaliteli ve iyi hizmet vermek amacıyla almış olduğu araçların doğru kullanımı için personele eğitim semineri düzenledi. İş kazalarını önlemek amacıyla düzenlenen seminerde Çöp Toplama Araçlarına ait kasa üstü “Sıkıştırmalı Hidrolik Sistem” mekaniği hakkında Üretici firma HİDROMAK tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Yangına doğru müdahale

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan tüm personele yangın esnasında neler yapılacağına dair, Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından ayrı bir eğitim verildi. Eğitimde yangın tüplerinin kullanımı ve denetlenmesi konusunda bilgilendirilen personel, Temizlik işleri şantiyesinde devam eden tatbikat esnasında yangın söndürmenin püf noktalarını öğrendi. Personeller itfaiye ekiplerinin kontrolünde yanan ateşi yangın tüpleri ile başarılı bir şekilde söndürdü.

belediye_personeline_egitim2.jpg

Mesleki yeterlilik sertifikası  

Adapazarı Belediyesi, 28706 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların Mesleki Eğitim Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğuna dair yönetmeliğe uygun olarak tüm personele eğitim verdi. Orhangazi Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlerden sonra tüm personele Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurs tarafından sınavla sertifika verildi.

ridvan_ozum-001.jpg

Hijyen ve ilkyardım

Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri bünyesinde çalışan personele ergonomi ve hijyen eğitimi de verildi. Temizlik işleri personelinin çalışma alanlarına bağlı olarak bulaşacak mikroplardan nasıl korunabilecekleri anlatıldı. İlk yardım eğitiminin de verildiği seminerde kazalarda hayati önem taşıyan ilkyardım konuları uygulamalı olarak anlatıldı. Kanama, kırık-çıkık, koma, bayılma, yaralanma, hasta ve yaralı taşıma gibi pek çok kritik durumda uygulanabilecek ilkyardım teknikleri sunumu yapıldı. Maket üzerinde kalp masajı uygulamasının da verildiği kurs sonrası personele sertifika verildi.

Personelimiz değerli

Adapazarı Belediyesi Fen İşleri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, personelin çalışırken can güvenliğinin de sağlanması konusunda hassas davrandıklarını ifade etti. Özüm, “Adapazarı Belediyesi olarak bu tür eğitimlere önem veriyoruz. Personelimizin görevdeyken iş sağlığı bizim için çok önemli, yönetim olarak bu konuda çok hassasız. Her konuda düzenlediğimiz eğitim programlarıyla personelimizin sürekli gelişimini sağlıyoruz. Çalışanlarımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” dedi.