Erenler Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen eğitim seminerleri sonrasında yine Meclis Salonunda düzenlenen Sertifa Programı ile Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

Erenler Kaymakamlığına bağlı kurumlar

Erenler Kaymakamlığı Proje ekibi tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2015 yılı teknik destek programı kapsamında hazırlanan “Erenler Kaymakamlığına Bağlı Kamu Kurumlarında Görev Yapan Personele Yönelik Temel İşaret Dili Eğitimi” adlı proje ile Kaymakamlık (Yazı İşleri), Erenler Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim (Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi, Erenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Nüfus, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Tapu, Sağlık, Emniyet Müdürlükleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimliği Müftülük, Mal Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığında görev yapan toplamda 30 personele, Temel İşaret Dili Eğitmeni Necmi Sağıroğlu tarafından 32 saatlik Temel İşaret Dili Eğitimi verildi.

 

Öztürk tebrik etti

Programın başında bir açıklama yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Temel İşaret Dili Eğitimi Projesinde emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kurumlarda bu tür eğitimlere ihtiyaç vardır. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlerimiz katılım belgelerini alacak ve bulundukları kurumlarda işitme engellilerle çok rahat bir iletişim kurabileceklerdir. Arkadaşlarımız çalışmalarını güzel bir klip çekimi ile bitirmişler. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

İşaret dilini öğrendiler

Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak sertifika töreni sonrası yaptığı açıklamada; Bu Projede ki hedefimiz, kamu kurumlarımızdan eğitime katılan personelimizin temel işaret dilinin temel bilgilerini öğrenerek, işaret dili ile kendini ifade eden bireyleri anlayarak bu bireylerle sağlıklı bir iletişim kurabilmekti. Dolayısı ile işitme engelli bireyler kamu hizmetlerinden daha kolay yararlanabilecek ve verilen bu hizmet sayesinde önemsendiklerinin ve toplumun önemli bir parçası olduklarının hissetmiş olabileceklerdir. Bu Projeyi başlatan Proje Ekibimize, ders veren hocamıza, bu mekânı bize tahsis eden, her zaman yanımızda olan, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğinin Türkiye’de en güzel örneğini veren Belediye Başkanımız Cavit Öztürk ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.