5 yıllık kalkınma projeksiyonu konuşulacak
12 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Söğütlü OSB Atıksu Arıtma Tesisi Temel Atma Töreni, firmalar ve Sakarya Teknokent ziyaretinin ardından Bakan Özlü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na gelecek. Saat 14.00’te başlayacak toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, “Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri” konusunda, Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “Sakarya İlinin gelecek 5 yılı için Sanayiye Dayalı Kalkınma Projeksiyonu” konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirecek. Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ise Ar-ge Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Sınai Mülkiyet Hakları/Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi konusunda bir sunum gerçekleştirecek.

Ar-Ge ve İnovasyon üretimin merkezi olacak
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Gerek ekonomik anlamda gerekse teknolojik olarak bakıldığında dünya değişiyor yöntemler değişiyor ve hızla gelişiyor. Bu doğrultuda Ar-Ge ve İnovasyon üretimin merkezine yerleşiyor.  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ülke ekonomisindeki potansiyelinin maksimum seviyede değerlendirilmesi ve ilerlemesi anlamında gayretlerimiz devam ediyor.


“Birebir firma görüşmeleri yapılacak”
Bu bağlamda 12 Kasım Cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’nün teşrifleriyle onurlanacağımız Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı ilimiz iş dünyamız ve sanayi sektörümüz açısından büyük önem teşkil ediyor. İlimizde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olma yolunda potansiyele sahip firmalarımızın konu hakkında yetkili ve bilgi sahibi muhatapları ile bir arada olacağı birebir firma görüşmelerinin de yapılacağı verimli bir toplantı olmasını arzu ediyoruz. Konferansımıza tüm üyelerimiz ve sektör temsilcilerimizin katılımlarını bekliyoruz” dedi.