TEM Otoyolu Sapanca ilçesi Kurtköy mevkiindeki TIR Parkı’nda gece saatlerinde öldürülmüş halde bulunan Aile Hekimi Dr. Emine Küçük (42) ve ilaç mümessili Mustafa Bayrak (28) cinayetiyle ilgili açılan davanın dördüncü celsesi gerçekleşti. Sakarya Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklar, avukatlar ve yakınları katıldı. Mahkemede tanıklar dinlendi.

İlk tanık M.B. verdiği ifadede, “Ben olayın oluşuna ilişkin bilgi sahibi değilim. Ben sanıklardan Muhammed Ali ve Murat’ı tanırım. Daha önceden tanımadığım bir kişi beni telefonla aradı. Adının Muhammed Ali Y. olduğunu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde memur olarak çalıştığını, acilen kimlik çıkartmak durumunda olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben de muhtarlığa gittim, kendisi ile tanıştık bana burada Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde çalıştığını, uzun zamandır aynı evde ikamet ettiğini söyledi. Ben de sistemden kendisinin belirttiği yerde oturduğunu tespit ettiğimde, kimlik talep formu verdim. Daha sonra şahsın belirttiği yerde çalışmadığını öğrendim” ifadelerini kullandı.

Tanık A.G. de verdiği ifadede, “Olayla ilgili konuya ilişkin bilgim yoktur. Ben sanıklardan Murat B.’yi tanırım. Sanık Muhammet Ali’yi, Murat’ın yanında 2 sefer gördüm. Bir sefer de benim yanıma geldi. Muhammet Ali bana kendisinin TÜBİTAK’ta mühendis olarak çalıştığını, Düzce ilinde birkaç proje bitirdiğini söyledi. Bana ve yanında bulunanlara Düzce ilinde bir öğrenci yurdu açığı bulunduğunu söyleyerek bu konuda yatırım yapmamız gerektiğini söyledi. Biz bu amaçla arkadaşlarımızla arsa aldık, daha sonra bu olay patlak verdi. Sanık Muhammet Ali bize 200 bin TL’yi temin edin, geri kalanını ben kredi ve hibelerle halledeceğim dedi. Yani kendisi bize bu hususta yardımcı olacaktı. Murat B. bir keresinde bana Muhammet Ali’nin iş dolayısıyla güvenliğini sağlamak için kendisinden silahını istediğini ve kendisinin de Muhammet Ali’ye silahını verdiğini söyledi. Ben de Murat’a sen deli misin silah verilir mi dedim” diye konuştu.

Tanık S.Ş., “Ben konuya dair bilgi sahibi değilim. Sanıkların hiç birini tanımıyorum. Sadece maktul Emine’ye ait evin satıldığını bir şekilde duydum. Devamında sanık Murat B.’nin ev ile ilgilendiğini öğrendik. Daha sonra Murat B. bana ulaştı, beni Emine hanımın evine göstermek için götürdü, ev için 450 bin TL bir fiyat istediğini söyledi. Bana pahalı geldi, ben üzerine gitmedim” dedi.

Tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların kaçma, delillerin karartılma şüphesini göz önüne alarak şahısların tutukluluğuna dair karar vererek, davayı erteledi./ İHA