TEM Otoyolu Sapanca ilçesi Kurtköy mevkiindeki TIR Parkı’nda gece saatlerinde öldürülmüş halde bulunan Aile Hekimi Dr. Emine Küçük (42) ve ilaç mümessili Mustafa Bayrak (28) cinayetiyle ilgili açılan davanın beşinci celsesi gerçekleşti. Sakarya Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklar, avukatlar ile sanıkların yakınları katıldı.

Davada söz alan sanık Muhammed Ali Y. verdiği ifadede suçsuz olduğunu belirterek, “Üniversite 4. sınıf öğrencisiyim. Okulun bitmesi için son dönemim kalmıştı. Mezun olacaktım. Tutukluluğum bu anlamda mağduriyetime yol açmaktadır. Benim maktulleri öldürmekten herhangi bir menfaatim olamaz. Öldürme olayına kesinlikle iştirak etmedim” dedi.

İfadelerin alınmasının ardından sanık avukatları, sanık Muhammed Ali Y.’nin emanette bulunan cep telefonunda bulunan bir programın yapılan telefon görüşmelerini kaydettiğini bu cep telefonunun bilirkişiyle dokuman halinde çözümlenmesini talep etti.

Sanıkları ve sanık avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, şahısların tutukluluk halinin devamına ve sanık Muhammed Ali Y.’nin emanette bulunan cep telefonunun bilirkişi tarafından kayıt ve içeriklerinin döküm halinde çıkarılmasına karar vererek davayı erteledi.

Olay, 2015 yılı Şubat ayında, TEM Otoyolu Sapanca Kurtköy mevkiinde bulunan tır parkında meydana gelmişti. Olayda, Dr. Emine Küçük ile nişanlısının kardeşi olduğu belirtilen ilaç mümessili Mustafa Bayrak, silahla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Dr. Emine Küçük ile Mustafa Bayrak’ın, Düzce’de arsa satışı ile ilgili görüşme yaptıkları ve cinayetin de bu görüşme dönüşünde işlendiği ortaya çıkmıştı. / İHA