Erenler’de faaliyet gösteren Özel Beyhekim Hastanesi’nde her elektrik kesintisinde yaşanan “sisteme ulaşamama” sıkıntısı, Telekom’a yapılan tüm başvurulara rağmen giderilemedi.

Elektrik kesintilerinde, jeneratörün hemen devreye girdiğini belirten hastane yetkilileri, buna rağmen bilgisayar sisteminin açılmadığını kaydettiler. Sisteme ulaşılamadığı için hastaların elektrik gelinceye kadar beklemek zorunda kaldığını söyleyen yetkililer, “Hem hastalar, hem de biz mağdur oluyoruz. Yaşanan bu sıkıntı yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Sorun Telekom’dan kaynaklanıyor. Defalarca Telekom’a iletmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Diğer hastanelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, sadece Beyhekim hastanesinde böyle bir sorun yaşanmasına anlam veremiyoruz” diye konuştular.
Sıkıntının giderilmesi için Telekom'a alternatif çözüm önerileri sunduklarını da dile getiren hastane yetkilileri, "Telekom'a ait kutunun içinde bulunması gereken akünün olmadığını öğrendik. Bunun üzerine, akü için gerekli ödemeyi yapmayı teklif ettik, ancak kabul edilmedi. Başka bir çözüm yolu olarak Telekom kutusunun hastane önüne bağlanmasını ve eletrik kesildiğinde enerjiyi hastaneden vermeyi önerdik, bu da kabul edilmedi. Ne çözüm buluyorlar ne de sunulan teklifleri kabul ediyorlar. Ancak her elektrik kesildiğinde hastanede tam bir rezillik yaşanıyor ve hastalarımız mağdur oluyor" dediler.