Şehrin ilk özel göz hastanesi olan İnci Göz Hastanesi, yeni teknoloji cihazlarla sadece Sakaryalılara değil, çevre illere de hizmet veriyor.

Adapazarı şehir merkezindeki hastanesindeki cihazlarını yenileyen İnci Göz Hastanesi, toplam 1 MİLYON LİRALIK yatırım yapıyor.

Yurt dışından son teknoloji ürünü cihazları sipariş eden İnci Göz Hastanesi, hizmetlerini önümüzdeki günlerde gelecek yeni cihazlarla sürdürecek.

Adapazarı’nda bulunmayan gelişmiş göz muayene ve tetkik cihazlarının geleceğini belirten hastane yetkilileri, gözlükten kurtulmak isteyenler için de yine son teknoloji ürünü olan Eximer Lazer cihazının da çok kısa süre sonra hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

EXIMER LESER NEDİR?

Argon-florid gaz karışımının elektrikle uyarılması ile elde edilen, 193 nm dalga boyuna sahip UV lazeridir. 25 yılı aşkın bir süredir kırma kusurlarının tedavisinde kullanılmaktadır. İnanılması güç bir hassasiyete sahiptir.

Bu lazer ile saç teli üzerine çizgi çizmek mümkündür.

NASIL ETKİ EDER?

•        Gözün en önündeki saydam dokuya “kornea” denmektedir. Excimer lazer kornea tabakasını mikronun altında bir hassasiyetle tekrar şekillendirebilir.

•        Miyoplarda korneanın dikliği düzleştirilir.

•        Hipermetroplarda korneanın dikliği arttırılır.

•        Astigmatizmde ise torik kornea yapısı daha düzgün bir şekle getirilir.

KİMLER LAZER TEDAVİSİNDEN FAYDALANABİLİR?

18–60 yaş arası bazı sistemik hastalığı (diabet - romatizma vb.) ve kronik göz hastalığı (glokom vb) olmayan, 12 dereceye kadar miyoplar, 6 dereceye kadar hipermetroplar ve 6 dereceye kadar astigmatlar bu tedaviden yararlanabilir.

GÖZLERİN UYGUN OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Detaylı Göz Muayenesi: Görme dereceniz, göz bozukluğunuzun tespiti, göz tansiyonu ölçümü, biyomikroskopik inceleme yapılır. Ardından göz bebekleri damla ile büyütülüp göz numaraları damlalı olarak tekrar belirlenir ve ayrıntılı olarak göz dibi (retina damar yapısı ve göz sinirleri) muayenesi yapılır.

Biyomikroskopik Muayene Görme Muayenesi

Muayenede damla ile göz bebekleri büyütüleceğinden, ışıktan rahatsızlık ve görmede bulanıklık olabilir ve 24 saat sürebilir. Otomobil kullanacakların bu durumu dikkate almaları gerekmektedir.

Tetkikler: Detaylı göz muayenesine ek olarak korneal topografi, pakimetri ve pupillometre yapılır. Bu tetkiklerle kornea tabakasının şekli ve kalınlığı değerlendirilir.

Topografi: Eye-Sys, Topolaser ve Orbscan tetkikleri ile ayrıntılı olarak gözün kornea tabakasının topografik haritası belirlenir.

Korneal Topografi Korneal Topografi Görüntüsü

Pakimetri: Kornea kalınlığının ölçümü yapılır. Kornea kalınlığı, uygulanacak cerrahi yöntemin belirlenmesi açısından son derece önemlidir.

Pupillometri: Göz bebeğinin çapının ölçülmesi işlemidir. Gözbebeği ışık şiddetine göre büyüyüp küçülür ve bazı kişilerde yapısal olarak gözbebeği daha geniştir. Özellikle bu kişilerde tedavinin bu ölçüme göre planlanması lazer sonrası ışık parlaması, görüntüde dağılma, gece görüş problemleri ve halo gibi istenmeyen durumları önlemeye yöneliktir.

Yaklaşık olarak 1,5–2 saat kadar süren muayene ve tetkikler sonucu elde edilen veriler hekimimiz tarafından değerlendirilerek size en uygun tedavi yöntemine karar verilir.