Mithatpaşa Mahallesi’nde arazisinden tren raylarının izinsiz geçirildiğini ileri sürülen Uğur Selman isimli vatandaşın tel örgüleri söktürmesinin ardından ADARAY seferleri, tehlikeli olduğu gerekçesiyle TCDD tarafından tutanak tutularak durduruldu.
Arazi sahibi Uğur Selman, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne anlaşma yapılması için süre tanındığını ancak belediye yetkililerinin kendisiyle irtibata geçmediklerini söyledi.

Tel örgülerin sökülmesinin ardından ise yaşanan toprak kaymaları nedeniyle bölgede inceleme yapan TCDD’nin seferleri durdurduğunu belirten Uğur Selman, Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma sağlanamaması halinde arazisini kullandırmayacağını dile getirdi.

Arbede yaşandı
Bugün ise Büyükşehir Belediyesi’nden bir ekip söz konusu bölgeye giderek inceleme yaptı. Burada arazi sahibi Uğur Selman ile belediye ekipleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma büyüyerek arbedeye dönüşürken, olay polislerin müdahalesi ile büyümeden önlendi.
Öte yandan, Gar’da bulunan ADARAY gişesine “Teknik bir arıza nedeniyle ADARAY seferleri yapılamamaktadır” şeklinde yazı asıldığı görüldü. / MEDYADETAY