Sakarya Sigorta Acenteleri Derneği(SASADER) Başkanı Çetin Erdil, sigorta acentesi sahiplerine SATSO Seçimleri için tek liste çağrısında bulundu. Sigorta acenteleri olarak bağlı bulundukları meslek komitesine tek liste hazırlayıp girmeleri halinde daha güçlü olacaklarını ifade eden Başkan Erdil, “Sigorta acenteleri olarak yapılacak olan seçimlerde tek bir liste hazırlayarak girmemiz birlik beraberliğimizi perçinleyecek ve daha güçlü olmamızı sağlayacaktır. Görev alınmaz, verilir mantığıyla, acente arkadaşlarımızın bir araya gelerek istişaresi sonucunda karar vermeli ve bizleri en iyi şekilde temsil edecek arkadaşları seçmeliyiz. Bu konuda tüm üyelerimize çağrı yapıyorum; Gelin seçimlere tek liste ile girelim. Mesleğimize sahip çıkarak komitede bizleri temsil edecek arkadaşımızı hep birlikte yetkilendirelim” şeklinde konuştu.

2014 yılında yapılan SATSO Seçimlerinde taraf olmadıklarını belirten Erdil, “Sakarya Sigorta Acenteleri Derneği geçtiğimiz seçimde faaliyetlerine yeni başlamıştı. Komitede ise üç grup arkadaşımızın çekişmesi vardı. Hem yeni bir kuruluş olduğumuz hem de hiçbir arkadaşımızı kırmak istememizden dolayı seçimlerde taraf olmayacağımızı belirtmiştik. O dönem seçilen arkadaşlarımız görevini yerine getirmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak bu dönemde bölünmeye ve parçalanmamaya izin vermeden tek liste olarak seçime girmek arzumuzdur” ifadelerini kullandı.

SASADER Başkanı Çetin Erdil, yaptığı açıklamaya ek olarak önümüzdeki günlerde üyelerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapacaklarını belirtti. Erdil, tüm sigorta acentelerini yapılacak olan toplantıya davet edeceklerini de sözlerine ekledi.