Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen ‘Pandemi Sürecinde Belediyelerin Rolü’ konulu Türkiye-Özbekistan tecrübe paylaşımı toplantısına katıldı. Başkan Yüce, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda koronavirüsle mücadelede Sakarya’da yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Kültürel çeşitlilik Sakarya’yı farklı kılıyor
Başkan Ekrem Yüce, toplantıda şunları söyledi: “Yan yana olmasak da gönül gönüle olduğumuzu biliyorum. Biz ata yurdumuzu ve kardeşlerimizi çok seviyoruz. Sakarya pek çok kültürü barındıran bir şehir. Orta Asya’dan, Karadeniz’den, Balkanlar’dan gelen pek çok insan ve kültür şehrimizde barış içerisinde yaşıyor. Kırgızistan’ın Oş şehri ve Özbekistan’ın Semerkant şehirleriyle kardeş şehir ilişkilerimiz sürüyor. Salgından evvel özellikle Semerkant’a çok güzel bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Yine Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TÜRKSOY ile ilişkilerimiz hamdolsun çok iyi. Dünyanın her yerinde yaşayan soydaşlarımızın dertleriyle dertleniyor, sevinçleri ve başarılarıyla gururlanıyoruz. İnşallah Sakarya olarak Türk Dünyası Kültür Başkentliğine adayız. Salgından sonra tüm dünyada yaşayan soydaşlarımızı ve kültürlerini şehrimizde ağırlamak isteriz.

Salgınla mücadelede kararlılığımız sürecek
Malum salgın tüm dünyada etkisini artırarak devam ediyor. En önemli silahımız tedbirlere uymak. Maske kullanımını ihmal etmeyeceğiz. Mesafemize dikkat edeceğiz. Temizliğimizi, kişisel hijyenimizi aksatmayacağız. Her ne kadar salgınla mücadele bireysel bir süreç gibi görülse de vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına biz yöneticilere çok büyük sorumluluklar, görevler düşüyor. Çok şükür Allah’a biz bu süreçte boş durmadık, durmuyoruz. Su şebekelerindeki arızalardan tutun da vatandaşlarımızın okuyacakları kitaplarakadar her ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik. Ekmek dağıtımı, sağlık çalışanlarımızın hastanelere ulaşması, acil durumlarda ulaşım gibi pek çok konuda hemşerilerimize destek olduk. Esnaflarımıza destekler sunduk. Özellikle sahipsiz kalan sokak hayvanlarına sahip çıktık. Salgının biran önce geçip gitmesi hepimizin duası. Rabbim hepimizi hastalıklardan korusun.”