SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ankara Kalite Derneği’nce yapılan, TBMM ve ODTÜ’den katılımcıların bulunduğu teknik gezi ziyaretinde, Sakarya Üniversitesi’nin kurumsal başarıları ve uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci de, toplantıda SAÜ’nün EFQM Mükemmellik Modeli kapsamındaki iyi uygulamaları, kurumsal kalite süreçlerinin nasıl yönetildiği, kurumsal başarıları kazanmadaki farklılıkları ve kazanımları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
SABİS’in modülleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ise, Sakarya Üniversitesi’nin bilişim yönetimi, bilişim alt yapısı ve araçlarının sürekli yenilendiğinin altını çizdi. Kurumsal çalışmalarda süreçlerle yönetimin önemli olduğunu, bu süreçleri bilişim sistemleri ile nasıl desteklediklerini ve yönettiklerini anlatan Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SABİS’in kurumsal yönetişim için önemi, bilişim sistemlerinin kullanılmasında SAÜ’nün farklılıkları ve kazanımları konularında katılımcıları bilgilendirdi.