Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Başkan Yrd. Av. Ahmet Ziya Akar, Genel Sekreter Av. Fatih Birkan, Sayman Av. Osman Ayar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Yeliz Aydın, Av. Nurullah Fatih Şentürk ve CMK Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert'in katıldığı ziyarette Başkan Kazan, 37 emniyet mensubumuzun şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili; “Millet olarak büyük acılar yaşıyoruz. Ancak bu acıların da üstesinden geleceğiz. Biz çok daha zor günlerden geçmiş bir milletiz. Birliğimize her zamankinden çok sahip çıkmamız gerekiyor. Dayanışma içinde mücadele edeceğiz. Terörün amacı bellidir. Milletimiz hedef alınmıştır ancak bu milleti sindirmek mümkün olmayacaktır. Ümitsizliğe düşmeyecek ve kalbimiz ortak bir gelecek için çocuklarımızın yarınları için çarpacaktır. Biz Sakarya Barosu olarak tüm avukat meslektaşlarımız adına kaybettiğimiz emniyet güçlerimizin acısını paylaşıyoruz. Acı bizim acımız. Kaybettiğimiz emniyet mensuplarımıza rahmet yaralılarımıza şifalar yakınlarına sabırlar diliyorum, milletimizin başı sağolsun” diyerek taziyelerini iletti.

KARA PROPAGANDA
Geçtiğimiz günlerde bir polis memuru tarafından Rus Büyükelçisine yapılan suikast hakkında da düşüncelerini belirten Başkan Kazan “Türk Devletine kurulmuş büyük bir tuzak” değerlendirmesinde bulundu. Suikastın öncesinde yaşanan gelişmeler nedeniyle Rus Elçisinin korunmasında yaşanan zafiyeti anlayamadığını belirten Başkan Kazan; “Maalesef her mesleğin içine sızmış olan hainler var ancak ülkemizi böyle zor durumda bırakmayacak her tedbiri almak durumundayız” dedi. Elçi’yi öldüren hainin bir polis memuru olması üzerinden tüm emniyet teşkilatını zan altında bırakacak yorumları 'kara propaganda' olarak nitelendiren Başkan Kazan; “Bir hain yüzünden bunu fırsat bilip tüm emniyet teşkilatı karalanamaz. Bu kara ve hain propaganda geçmişte maalesef Avukatlar ve Barolar hakkında da yapıldı. Ancak bizler Emniyet teşkilatı ile yargı mensupları olan avukatı hakimi ve savcısı ile bu ülkenin huzurlu geleceği için varız zira bizler güvenlik sağlanmadan adaletin, adalet sağlanmadan güvenliğin sağlanamayacağını çok iyi biliyoruz” diyerek ortak bir amaç için adalet için çalıştıklarını ifade etti.

FİTNE TOHUMLARI EKTİLER
Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ise senelerdir birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşayan bir toplum olduğumuzu ama bazı güçlerin fitne tohumları ekerek bu birliğe zarar vermek istediklerini belirterek; “Maalesef bunun en kötü örneğini 15 Temmuzda yaşadık. Bu bir darbe girişimi değil işgal girişimi idi. Yedi düvele karşı koyduğumuz şu günlerde ulus olarak dayanışma halinde olmamız, birlikte mücadele etmemiz çok önemli” diyerek Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu Üyelerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.
POLİSLERE KARANFİL
Görüşmenin ardından Başkan Kazan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Çevik Kuvvet Polislerini ellerinde karanfillerle ziyaret ederek hem başsağlığı dileğinde bulundular hem moral verdiler.