Adapazarı sınırları içinde bulunan Poyrazlar, Demirbey, Kömürlük, Göktepe ve Harmantepe Mahallelerinde asfalt çalışmalarını bitiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan program dâhilinde asfalt çalışmalarının bir yeni durağı olan Taşkısığı Mahalle sakinleri de çalışmalardan epeyce memnun.

Dişli, “Adapazarı’mız için planlı, titiz bir çalışma sürdürüyoruz”
Adapazarı için planlı ve titiz bir çalışma yapıldığını belirten Başkan Dişli asfalt atımı ve Elmalı Mahallesindeki heyelanlı bölgedeki çalışmalarını da aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Dişli, “Adapazarı’mızda hizmet götürmediğimiz yer kalmayacak. Bu doğrultuda ilçemizin 4 bir yanında hizmet seferberliği başlattık. Gece gündüz demeden halkımıza hizmet etmenin gayreti içindeyiz. Bugün de ekiplerimiz Elmalı Mahallesinin yıllardır heyelandan kaynaklanan yol problemini kesin çözüme kavuşturmaya ve Taşkısığı Mahallesi’nin bütün sokaklarını asfaltlamaya devam ediyor” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Elmalı Mahallesi Yörükler Mevkiinde meydana gelen heyelanlı yolda sürdürdüğü çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Derya Dinçer Şirvanoğlu, “Her yıl kalitemizi artırarak yaptığımız asfalt, parke ve yol açım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yoğun yağan yağışların ardından heyelan sebebiyle çökme olan bölgede taş istinadı, dolgu, yağmur suyu kanalları ve betonlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgedeki yamacın doğal dengesini bozmadan drenaj kanalları açarak geçirimli tabakaların bünyelerine fazla su almasını önledik. Ulaşımın tek şeritten sağlandığı yolda çalışmalarımıza 1 hafta içinde tamamlayıp Elmalı Mahallesi halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Elmalı Mahallesi muhtarı Yaşar Albayrak Adapazarı Belediyesinin çalışmalarını takdir ettiğini ifade ederek, "Yoğun yağışlardan sonra meydana gelen heyelan sonucu yolun 1 kilometrelik bölümünde çökmeler oldu. Yaşanan heyelanın ardından Adapazarı Belediyesi yolda hızlı bir şekilde heyelan çalışması yaptı. Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mahalle halkımızı zor duruma düşürmeden hafta sonları da dahil olmak üzere çalışarak yolu mahalle halkımızın hizmetine açmaya çalışıyorlar. Adapazarı Belediyesinin sorumluluk alanında olmanın faydalarını görüyoruz.  Ben Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli başta olmak üzere, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcılarına, Meclis Üyelerine ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.