İl yönetim Kurulu üyeleri, Geyve İlçe Başkanı Mevlüt Ayvaz ve bazı çevrecilerle ilk etapta vatandaşın görüşünü almak üzere Doğancıl’a gittiğini belirten CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, kamu yararı gözeten sorumlulukları gereği bu olayı yakından takip edeceklerini belirtti.
Çevre sorunlarının her toplum için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Taşkent, öncelikle Doğancıl ve çevre mahalle vatandaşlarının, kurulacak çimento fabrikasının tarım, hayvancılık, su kaynakları,  yayla turizmi ve de insan sağlığı açısından bir tehdit oluşturduğu üzerinde kendileriyle hem fikir olduklarını söylemelerinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Taşkent, “Sözü edilen fabrika sadece Doğancıl, Hark, Tuzla, Aksu, Dedeler, Sabırlar, Çay, Poydular ve Sütalan gibi yakın yerleşim yerlerinin yanında bilimsel olarak açıklanan ve çapı kilometrelerce belirtilen geniş bir alanı etkileyecek. Yörenin tarımsal zenginliği yok olacak, verim %70 oranında azalacak. Geyve’nin potansiyel yayla ve termal turizmi kötü yönde etkilenecek ve en önemlisi insan sağlığı tehlikeye girecek. Yaşanan gerçekler, ileri teknoloji bile kullanılsa çevre ve insan sağlık sorunlarının devam ettiğini göstermektedir. Çevre, tarım, turizm ve sağlık konusunda yaşanacak kötü gidişi daha sonra milyarlar harcasak geri döndüremeyiz. Bu bilgiler ışığında tavır almalıyız. Sanayi tarımın karşıtı değildir ama sanayi kurulacak yer de tarım arazileri olmamalıdır. Bunu bu bölgede yaparsanız gelecek nesillerin yaşam hakkını yok edersiniz. Bu durum da, tam bir cinayettir. Bu aşamada yaşanabilir kent bilinci oluşturmak anlamında üzerimize düşeni yapacağız ve konunun takipçisi olacağız” dedi.