İl Başkanı Taşkent mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti bu ulusun kurtuluş mücadelesinin simgesi olduğu gibi, aynı zamanda çağdaşlaşma yolunda karanlıktan aydınlığa çıkmak için  bir başlangıçtır. Ulusal kurtuluş savaşının bittiği yerde Türkiye'nin çağdaşlaşma savaşı başladığından,  kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim biçiminin "Cumhuriyet" olması bu anlamda kaçınılmaz bir sonuçtu.
29 Ekim 1923 önemlidir.
29 Ekim 1923 karanlığa karşı başkaldırıdır.
29 Ekim 1923 ulusal onurdur.
Türkiye Cumhuriyeti, ‘Ulusal Egemenlik’ ve  ‘Demokrasi’ kavramlarına dayanmaktadır. Cumhuriyet, demokrasi'yi ve ulusal egemenliği içinde barındırdığı sürece fazilettir. Yok sayılmaya çalışılsa da Türk Devrimi dünya tarihinde çok önemli bir yer tutmaktadır. ‘Cumhuriyet’, ‘Ulusal Egemenlik’, ‘Demokrasi’, ‘Bağımsızlık’ kavramlarının birbirlerinden asla ayrılmaması gerekmektedir. Ulusal egemenliğinin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bizim için demokrasi mabedi olması gerekirken Cumhuriyetin temel değerlerinin yok sayılmaya çalışıldığı bir süreç yaşıyoruz. Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik değerlerinden bihaber olan bir zihniyet, bulduğu her fırsatta cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmakta.
Artık neredeyse her gün demokrasiyi, parlamenter sistemi, kuvvetler ayrılığını, laikliğin gerekleri ile demokratik hak ve özgürlükleri yok etmeye yönelik uygulama ve hukuka aykırılıklarla karşı karşıya gelen bir toplum haline dönüştük.
Oysa Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun egemen olduğu bir demokrasiyi, dayanışmayı, kardeşliği içinde barındırır.
Milletçe  duygu birliğimizin en coşkulu şekilde olması gereken bugün, Cumhuriyetimizin ortak değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme, milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizdeki hukuksuzlukların sona ermesi, aynı topraklarda yaşayan yurttaşlar olarak eşit, demokratik ve sosyal devlet ilkelerinin geçerli olduğu parlamenter sistem için, hukukun, bilimin ve insan haklarının ışığında mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bu amaçla birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anarken, her düzeyde eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik; eşit yurttaşlık haklarını, barışı ve kardeşliği esas alan Türkiye  Cumhuriyeti  isteği ve  bilinciyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım” dedi.