Başkan Taşkent yaptığı açıklamada, “Ülkemizi her gün yeni bir kedere boğan; vatanımızın, halkımızın birlik ve bütünlüğüne alçakça göz dikmiş teröristlere, terörü besleyenlere ve terörden beslenenlere lanet olsun! 
Üzülerek ifade ediyorum ki bugün de şehitler verdik. Bugün Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerimiz hedef alındı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Güvenlik güçlerimize yapılan  her saldırı milletimize yapılmış bir saldırıdır. O nedenle millet olarak, vatandaşlar olarak hep birlikte teröre karşı mücadele etmemiz gerekiyor. 
Fakat ne yazık ki yarın nerede olacak, kaç şehit vereceğiz diye de kaygıyla beklemek zorunda kalıyoruz.
İçimiz yanıyor. Artık sabrımız tükendi. Kınamaktan, lanet okumaktan öte bir şey yapılmalı. Yetkiyi elinde bulunduranların terörü önlemede yetersizliklerini aşmaları gerekiyor. Onların görevi çözüm üretmektir.
Ekranları karartmak gerçekleri görmemizi engellemiyor. Yetkililer, ne olursa olsun yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamak gibi vazgeçilmez bir görevleri olduğunu unutmasınlar. Onların görevi, tüm bu olaylar olmadan önce tedbir almak, engellemek, güvenlik güçlerimizi, sivil vatandaşlarımızın hayatlarını korumaktır. Geç kalınmadan, Genel Başkanımızın da dediği gibi Mecliste tüm siyasi partilerin katılacağı, sürdürülebilir, milli bir terörle mücadele politikası oluşturulmalıdır. CHP bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Herkes bu gerçeği bilmelidir ki bu hain terör saldırıları bizi yıldıramaz.
Ülkemizi her gün yeni bir kedere boğan; vatanımızın, halkımızın birlik ve bütünlüğüne alçakça göz dikmiş teröristlere, terörü besleyenlere ve terörden beslenenlere lanet olsun! Terör saldırılarının faillerinin vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezileceğine duyduğumuz inançla tüm Türkiye'ye başsağlığı dileriz” dedi.