Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telafuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerim-i güzel bir eda ile okumalarını ve okutmalarını sağlamak amacıyla, Sakarya’da 6 ay süreli olarak devam edecek olan Tashih-i Huruf Kursu bugün başladı. 
Yapılan sınav sonucunda seçilen 20 kursiyer Sakarya İl Müftülüğü’nde bugün kurslara başladı. Devam mecburiyetinin olduğu ve idari izinli sayılacak olan kursiyerlerin kursu 10 Mayıs 2013 Cuma Günü sona erecek.
Kur’an Kursu Öğreticisi ünvanında, bayan kadrolu veya sözleşmeli olarak fiilen çalışan adaylar arasından seçilen 20 personelin sınav komisyonu tarafından, mülakat usulüyle seçildiğini kaydeden Müftü Serenli, “Komisyonda adayların Kur’an-ı Kerim-i yüzüne ve ezber okuma becerileri, ilmihal bilgileri ve dini musiki kabiliyeti ölçülerek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırası belirlendi” dedi.
Müftü Serenli, “Bugün başlayan Tashih-i Huruf Kursumuz 10 Mayıs 2013 Cuma günü sona erecek. Tashih-i Huruf Kursunun, ilk üç aylık dönemi sonunda ara sınav yapılacak, bu sınavda başarısız olanların kursla ilişkileri kesilecek. Kurslara katılması uygun bulunan görevliler, “Tashih-i Huruf Kursu” süresince kursiyer olarak görevli izinli sayılacaklar” dedi.