“Taşeron işçilere güvenlik soruşturması”

Hak-İş Konfederasyonu Sakarya İl Başkanı ve Hizmet Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, başvuru sahipleri hakkında 12 Ocak 2018 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğine uygun olarak başvuru sırasında ilgili Yönetmelik ekindeki formun doldurulmak suretiyle arşiv araştırması yapıldığını ve il valiliklerinden topluca istendiğini söyledi.

Gökdemir, “Arşiv araştırması yapılacak ilgilinin ikametgâh adresinin bulunduğu valilik esas alındı. İlgili mercilerden intikal eden arşiv araştırması sonucunda elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi tespit komisyonunca yapıldı. Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı 20 Şubat 2018 tarihinde yapılacak” dedi.

“İlanlara itiraz ve kesin listelerin ilanı”

21-23 Şubat tarihleri arasında ilanlara itiraz edilebileceğini belirten Gökdemir, “Özellikle itiraz konusunda zor durumda kalan tüm işçi kardeşlerimizin sendikamız ile irtibata geçmesini önemle istiyoruz.  İtiraz örnek dilekçesi için işçi kardeşlerimiz Hizmet İş Sendikası Şube Başkanlığından yardım alabilirler. Şubeye gitmeden [email protected] adresine mail atarak itiraz dilekçesini elde edebilirler. İtiraz eden işçi kardeşlerimiz sendikamızdan destek ve bilgi isteyebilirler. Sendikamız bu konuda yardıma ve yönlendirmeye hazırdır. Dilekçe itiraz incelemesi ardından 24 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında itirazlar incelenecek ve kesin listelerin ilanı yapılacak.  Listelere itiraz başvuru yapılan kuruma yapılacaktır” diye konuştu.

“Taşeron işçiler sınava girecek”

Taşeron işçilerin kadroya geçebilmesi için 3 Mart ve 22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava gireceklerini kaydeden Gökdemir, en fazla sorunun da sınavla ilgili geldiğini söyledi. Gökdemir, “Sınav hem sözlü hem yazılı olarak yapılabilir. Sınav, idarelerce kurulan heyetler tarafından yapılacak. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, adayların sınav endişesine, zorlu bir sınav olmayacak cevabı vermişti. Kamu vicdanını rahatlatmak için yapılacağını ve çok zor bir sınav olmayacağını belirtti. Sınavın yapılan işlerle ilgili olacağını, kamuda çalışacak olan işçilere yönelik olarak uygulanan prosedür olduğunu açıklamıştı” dedi.

Sınav kuruluna itiraz

23- 26 Mart tarihleri arası sınav kuruluna tüm itirazların yapılabileceğini söyleyen Gökdemir, “İtiraz edecek işçiler, itirazlarını sınavı yapan kurumun kendisine yapacaklar. Zor durumda kalan veya ne yapacağı hakkında fikri olmayan tüm işçi kardeşlerimizin sendikamız ile irtibata geçmesini önemle istiyoruz” şeklinde konuştu.

İtirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı

İtirazların incelenmesi neticesinde kesin ilanların listesinin 27-31 Mart tarihleri arasında yapılacağını kaydeden Gökdemir, hak sahiplerinin topluca işçi statüsüne geçirilmesi için son günün 2 Nisan tarihinde olacağını belirtti.

Hak-İş Konfederasyonu Sakarya İl Başkanı ve Hizmet Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir ayrıca, taşeron işçilerin kadroya geçme sürecinde zor durumda kalmamaları ve haklarını layıkıyla almaları için hazır olduklarını, zor durumda kalan tüm işçileri Hizmet İş Şubesi Sakarya Şube Başkanlığı ile [email protected] adresine mail atarak ya da 0264 273 24 59 numaralı hattan iletişime geçmeleri konusunda uyardı.