Kiralık işçi tasarısının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya, Türk-İş’e Bağlı Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, Türk Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Olcay Meriç, Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Yavuz, Tes-İş Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, Şeker-İş Sendika Şube Başkanı Oğuz Kalay, DİSK’e bağlı Lastik-İş sendikası yöneticileri ile diğer sendikaların temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Tes-İş Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türk-iş İl Temsilcisi Cemal Yaman, kiralık işçi uygulaması ile yakında taşeron işçiyi bile arar hale geleceklerini söyledi.

Yapılmak istenen düzenlemelerin birçok işçi için tehdit niteliğini taşıdığını ifade eden Yaman, “Hükümetin, işçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz. 1 Kasım genel seçimleri öncesi iktidarın seçim vaatleri arasında kadro sözü de bulunuyordu. İktidarın bu sözü bir an önce yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

Diğer sendikaların kiralık işçi düzenlemesine sessiz kalmasını da eleştiren Yaman, işçinin karşısında olan bir sendikacılık anlayışının kabul edilemeyeceğini belirtti.

İçeride ve dışarıda ülkenin birçok sorun ile uğraşırken bu tür sorunların ülkenin önünde yer tutmaması gerektiğini dile getiren Yaman, uygulamanın hayata geçmesiyle istihdam bürolarının önünün amele pazarlarına döneceğinin altını çizdi. Yaman, 3 Mart Perşembe günü, saat 18.00’da AKM önünde kurulacak stantta imza kampanyasını başlatacaklarını da sözlerine ekledi./ www.adagündem.com