Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve taşeron işçilerin geçişleriyle ilgili oluşturulan 5 kişilik komisyon, belediyede çalışan 470 kişiden oluşan taşeron personelle bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda öncelikli olarak komisyon üyelerine taşeron geçişleriyle ilgili sorular soruldu. Soruları cevaplayan Komisyon Üyesi ve Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, “696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında oluşturduğumuz şirketin taslak kuruluş aşaması tamamlandı. Şubat ayında yapılacak meclis toplantımızda onaylandıktan sonra Ticaret Sicil kaydımızı yaptıracağız. Kim hangi pozisyonda çalışıyorsa aynı pozisyonda görevleri devam edecek ve belediyenin kadrolu personeli olacak” dedi.

2 Nisan’da

Başkan Yardımcısı Özüm, “2 Nisan’dan itibaren belediyenin kuracağı şirket personeli olacaksınız. Hangi haklar varsa hepsinin tamamını kazanmış olacaksınız. Şu anki maaşlarınız ve haklarınızla geçeceksiniz. Hepiniz sendikalı olacaksınız. İlla sendikalı olmak zorunda değilsiniz ama sendika ile haklarınızı ve hukuklarınızı daha iyi savunursunuz. Tazminat haklarınız şirkete geçmiş olacak. Promosyon mutlaka alırsınız. Geçişlerde sınav, idarenin inisiyatifinde olacak. Sözlü, yazılı veya mülakat şeklinde olacak. Sorular Valilik tarafından gönderilecek. Yazılı sınavda 50 puan baz alınacak. Sözlü sınavda başarılı, başarısız olarak geçecek. İtiraz hakkınız olacak. İtiraz edebileceksiniz. İtirazlarınızı Valilikte Vali Yardımcısı Başkanlığında oluşturulan İtiraz Komisyonu’na yapabileceksiniz” diye konuştu.  

Hükümetin fedakarlığı

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte devletin taşeron çalışanlarına kadro verdiğini belirterek, “Devletimizin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile tüm taşeron çalışanlar artık kamunun birer çalışanı haline gelmiş oluyor. Bu gerçekten çok kişinin arzu edip de yakalayamadığı bir fırsat. Devlet böyle zor günlerde çok önemli bir karar alarak tüm taşeron çalışanların kadroya alınması için büyük bir adım atmış bulunuyor. Bu gerçekten çok önemli bir karar. Kolay bir iş değil. Bir tarafta Afrin gibi bir operasyon süreci yaşanırken, diğer tarafta taşeron olarak çalışanların kadroya alınmalarıyla ilgili ciddi bir adım atıyor. Bundan sonra hepiniz sendikalı olacaksınız. Yani tüm haklarınızı sendika yoluyla daha iyi arayacaksınız. Bir tarafta belediye bir tarafta sendika sizin yerinize bizimle pazarlık yapacak” dedi.

Baştan Dişli ayrıca, “İşinizi severek yapın. İşinize ne kadar sahip olursanız, kamunun malına ne kadar sahip çıkar, korursanız o kadar hem sizin hem ülke şartlarınız için faydalı olur. Hükümetimizin yaptığı bu fedakarlığı unutmayın” diye konuştu.