Kazımpaşa İçmesuyu Projesi’nde ikinci kısım inşaatın sonuna gelindi. Konuya ilişkin bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere daha önce Kazımpaşa’da bir içmesuyu projesi başlatmıştık. 2 kısımdan oluşan projenin birinci etabını tamamlayarak devreye almıştık. İkinci ve son kısım inşaat çalışmaları da 1 ay içerisinde tamamlanacak. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte buradaki hattın büyük bir bölümü cazibeli hale gelecek. Bu sayede enerjiden yılda 300 bin TL tasarruf sağlanmış olacak” dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından projesi hazırlanan Kazımpaşa İçmesuyu İnşaatı tamamlanıyor. Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş iki etaptan oluşan Kazımpaşa İçme suyu Projesi’nin birinci etabının tamamladıklarını hatırlatarak, ikinci etap çalışmalarının da bir ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.  SASKİ’nin bu projeyle yılda 300 bin TL enerji tasarrufu sağlayacağını kaydeden Rüstem Keleş, “Kazımpaşa İçmesuyu Projesi’yle bir yandan kayıp-kaçak oranını hızla düşürecek diğer yandan enerji tasarrufu sağlayacağız. Mevcut Kazımpaşa grubu hatlarının bir kısmı tarla ve orman güzergâhlarından geçiyordu. Eskimiş ve kayıp kaçak oranı yüksek olan hatları bu projeyle yenilemiş olduk. Döşediğimiz hat sistemin yükünü yarı yarıya azaltarak kayıp kaçak oranında ciddi bir düşüş sağlayacak.” diye konuştu.

Yıllık 300 Bin TL tasarruf

2 etaptan oluşan projeden toplamda 6 bin 500 civarında kişinin yararlanacağının bilgisini veren Rüstem Keleş, “Birinci etapta Kazımpaşa, Kuruçeşme ve Selahiye köyleri yararlandı. İkinci etapta ise Uzunköy ve Meşeli köyleri yararlanacak. Enerji maliyetlerini ve kayıpları azaltarak, bu bölgeye daha kaliteli ve kesintisiz su sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.