Edinilen bilgilere göre Karasu ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 7 yıldır mücadele verdikleri taş ocağının ruhsatını iptal ettirdiler. Mahallelinin derin bir nefes almasını sağlayan gelişmeyi Muhtar Abdurrahman Denizhan duyurdu. Denizhan; “2007’de başlayan bu serüvende 2013’te haberimiz oldu itiraz ettik. O itirazdan beri taş ocağı meselesinde 2 sefer mahkemeyi kazandık. Bu kararla devletimiz çok büyük bir yanlıştan döndü” dedi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Denizhan; “Burayı gezdiler gördüler ve burada taş ocağı olmayacağına karar verdiler. İl önce Sayın Valimiz, il müdürlüğünü denetlemeye gönderdi. Gelip gördüler ve rapor tuttular. Devlet Su İşleri'nden geldiler, onlarda rapor tuttu. İYİ Parti Sakarya Milletvekili SayınÜmit Dikbayır geldi. Sağ olsun burayı canlı bir şekilde duyurdu. Daha sonra AK Parti Sakarya Milletvekili Sayın Ali İhsan Yavuz bey geldi. Zaten Ali İhsan Yavuz, ‘Burada böyle bir şey olmaz’ diyerek razı olmadı. Belediye ekiplerini ve ilçe başkanını gönderdi. Kontrol ettiler, rapor verdiler. Sonunda burada toplanan bütün raporlara bakıp yapılan yanlışları gördüler. Önceki Vali’nin yapmış olduğu yanlışı gördüler. Şimdiki Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’da burada taş ocağı olmaz dedi. Bütün üst makamlara bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, ÇED raporuna gerek yoktur ibaresini iptal etti. Bakan Kurum, 'Burada taş ocağı olmaz' diyerek iptal etti ve bize de müjdeyi verdi. Sayın Ali İhsan Yavuz aradı ve tüm Hürriyet Mahallesi halkına yürekten sevgi ve selamlarını iletti. Sayın Yavuz, buraya geldiğinde önünü kesen iki arkadaşımız Cumhur ve İbrahim’e özellikle selam söyledi. Sayın Dikbayır da sevgilerini iletti. Ziyaretimize geleceklerini söylediler. Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım da köyümüzü sevdiğini ve sevgilerini ileterek, "Güle güle arazilerinizi kullanın. Biz gerekeni yaptık. Bundan sonra burayı mesire alanı ilan ettik, mesire alanı yapacağız' dedi."

"ÇED raporu alamazlar"

Taş ocağının açılabilmesi için artık ÇED Raporu gerektiğini hatırlatan Muhtar Denizhan şu ifadeleri kullandı:

“Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Tekrar böyle bir şey olması için 180 haneyi toplayıp tek tek görüşünü alacaklar. Valimiz eğer bizden görüş alabilirseler ruhsat verileceğini söyledi. Bizden böyle bir görüş alamazlar. Kuş cenneti olarak tanıttık, dereleri tanıttık. İnşallah buraya gezmeye gelecekler. Bize destek veren bütün üst makamlara teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bizim feryadımızı duydular, bir yanlışı durdurdular. Burasını bize teslim ettiler. Bundan sonra burayı gözümüz gibi koruyacağız. Bir daha böyle bir şey olmayacak. Valimiz, 'Sonsuza kadar bu konu kapandı, halk rahat olsun' dedi. Vali Sayın Çetin Oktay Kaldırım ve Sayın Ali İhsan Yavuz buraya geldiğinde kurban keseceğiz. Çünkü burada bize muhalefeti, iktidarı, jandarması ve polisi herkes yardımcı oldu. Devletimizin bize vermiş olduğu bu merayı mesire alanına çevirdik. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bundan sonra burayı düğünlerde, bayramlarda seyranlarda kullanacağız.”