Geyve ilçesi Geyve Boğazı mevkiinde bulunan bir taş ocağındaki patlama, çevre köylerde deprem korkusu yaşattı. Geyve ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından defalarca kapatılması yönünde eylem yapılan taş ocağının NATO Petrol Boru Hattı’na 100 metre mesafede olan bölümünde patlama oldu. D 650 duble yoluna 150 metre mesafede yerden 50 metre yükseklikte hayati önem taşıyan enerji nakil hatlarının 400 metre yakınında gerçekleşen patlamanın ardından çevredeki köylüler deprem olduğu şüphesiyle evleri boşalttı.

Taş ocağına 200 metre mesafede bulunan Akıncı köyünde yaşayan Akıncı Köyü Vadilerini, Şelalerini Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı ve Bomba İmha Uzmanı Kamuran Tan; “Yapılan bu hukuksuz davranışlara son verilmeli. Gerçekleştirilen patlamada, 50 torba halinde 25’er kilogramlık Amfo adı verilen bir patlayıcı madde kullanıldı. NATO Petrol Boru Hattına 100 metre, duble yola 150 metre mesafede gerçekleştirilen bu patlamada bırakın gerekli tedbirleri almayı patlamalarda altın kural olan Siren dahi çalınmadı” dedi.

Enerji nakil hatlarının 1 kilometre yakınında gerçekleştirilecek her patlamanın büyük risk oluşturduğunu dile getiren Tan; şunları söyledi: “Enerji nakil hatlarına yakın patlamalar çıkaracakları toz bulutlarıyla sorunlara yol açabilir. Burada gerçekleşen patlamada böyle bir sorun oluşsaydı Marmara Bölgesinin büyük bölümü enerjisiz kalabilirdi. Yapılan bu kanun dışı uygulamalara son verilmeli. Toplam bin 300 kilo patlayıcının kullanıldığı bu patlamadan yalnızca 5 dakika önce bir müşteri kamyonuna malzeme yüklendi. Bu sorumsuzluktur, kural ihlalidir. Bu tarz işletmelerin denetlenmesi ve kapatılması gerekir.” Patlama anının amatör bir kamera tarafından kaydedildiği belirtildi.