İnsanın göz zevkine hitap eden hiçbir şey yok.

Atatürk heykelini de çıkarın bir bakın bakalım neye benziyor.

Taş Mahal!

Şehrin sembol meydanı güya.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi burayı 2008 yılında hizmete açtı. Alanın büyüklüğü tam 10 bin metrekare.

Ancak bu koskoca alanda dikili tek bir ağaç var. O da 1967 yılında yaşanan depremin hatırasına dikilmiş bir ağaç. Neyse ki bu ağacı koruma altına almışlar (!)

Bunun dışında tamamen beton yığını.

Bir aralar Atatürk anıtının yanında havuza benzer bir şeyler vardı. Şimdi var mı bilmiyorum. Ama galiba uzun süredir susuz.

Yolum o tarafa düşse de, içinden yürümekten hiç hoşlanmadığım için, Kent Meydanından çevresinden dolaşmayı tercih ettiğimden havuzun son durumdan habersizim maalesef.

Bir de arka tarafı var buranın. Ön tarafından daha ucube.

Sergi alanı mı diyorlar ne.

Aslında çöplük gibi görünüyor. Pislik içinde. İnsanlara serginizi burada açabilirsiniz diyorlar. Bazı dernekler, STK’lar, vakıflar da yer yokluğundan mecburen gelip burada sergilerini yapıyorlar.

Bir ara rölyefler de vardı ama şu sıralar ne anlattıkları pek anlaşılmıyor.Çünkü bazıları kırık dökük.

Neyse, sevmiyorum işte Kent meydanını.

Son yıllarda bir de panayır kurmaya başladılar. Bu sene panayır alanını daraltmışlar biraz. Önceden kitapçılar, kültür dernekleri vs de burada stant açınca epeyce kalabalık oluyordu.

Şimdi sadece, ne isimle adlandırabileceğimi bilemediğim bazı lunapark aletleri var.

Geceleri dolup taşıyordur eminim. Çocuklar ve aileleri bu pek renkli lunaparkta gönüllerince eğlenip vakit geçiriyordur (!)

Tabi bu salıncakların ne kadar sağlıklı olduğunu sormak bile istemiyorum. Kurulduktan sonra yetkililer denetliyordur mutlaka.

Kent Meydanı tamamen taş yağını, gar meydanı birkaç ağaç dışında tamamen taş yığını, Orhan Cami meydanı yine birkaç ağaç dışında taş yağını, Adapazarı Belediyesinin önünü taş yığını. Son olarak yeni düzenlenen Atatürk Çay Bahçesinde de yeşillik azaltıldı ve yürüyüş yolları diye taşlar döşendi.

Vazgeçin artık her tarafı taşla, betonla kaplamaktan. İnsanlar Kent park gibi yeşil alanlar istiyor. Ağaç istiyor, gölge istiyor.

Bir ağacın altına uzanmak istiyor. Bankta ya da plastik sandalyede değil, ara sıra da çimene oturmak istiyor.

Lunapark, konser, miting, panayır için başka bir yer bulun. Bunları şehrin tam göbeğinde yapmak zorunda değilsiniz. Şehir merkezinden uzak, bu amaçlara uygun hiç mi yer kalmadı?

Zaten bu tür etkinlikleri şehrin tam göbeğinde hem de bu kadar basit bir şekilde yapan başka bir şehir var mı bilemiyorum?

Eğer bu etkinlikler için Kent meydanına alternatif bir yer bulursanız, birkaç senede bir bozulan ve korkunç görüntüler oluşturan karo taşlarını onarmak zorunda da kalmazsınız. Ayrıca taş mahal olur mis gibi yeşil alan.