Osmanlı hayranı olan Rıfat Bak, 4,5 yıllık bir çalışmayla 36 Osmanlı padişahının resmini yaptı. Bak, gençlere “tarihimize sahip çıkın” mesajı verdi.

Hendek ilçesine bağlı Çobanyatak Köyü'nde yaşayan 5 çocuk babası 63 yaşındaki Rıfat Bak, maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemedi. Hobi olarak başladığı resimde kendi çabalarıyla ilerleyen Rıfat Bak, Osmanlı padişahlarını dünyaya tanıtmak için resimlerini çizmeye başladı.

4,5 yıllık bir çalışma sonucunda 36 Osmanlı padişahının resmini yapan Bak, “Tarihimi çok seviyorum. Merak edip araştırdım. İlkokuldan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadım. Ama azmimi kaybetmedim. Araştırdım, hem şiir yazıyorum, hem de resim yapıyorum. 36 adet Osmanlı Padişahın resmini çizdim. Alıcı olursa satarım. Bunların hepsini kendim yaptım” dedi.

TV’de yayınlanan diziler tarihimizi lekeliyor

Televizyon’da yayınlanan bazı dizilerin Osmanlı tarihine leke vurmaya çalıştığını da ileri süren Rıfat Bak, “Osmanlı Devleti şanlı bir millettir. Padişahlar da televizyonlarda gösterilen dizilerdeki gibi değildir. Özellikle Muhteşem Yüzyıl adlı dizi şanlı tarihimize leke sürüyor. Ben utanıyorum, böyle bir diziyi nasıl izliyorlar? Tarihimiz bizim aynamızdır. Gençlerimizi de kötü yönlendirmemek gerekiyor” diye konuştu./ Remzi ŞİMŞEK