Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Tarihi Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirilecek dönüşüm çalışmaları için 27 Nisan Perşembe günü ihaleye çıkılacağını açıkladı. Anıtlar Kurulu’ndan projeye onay verilmesiyle birlikte ihale hazırlıklarını başlattıklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, tarihi konak için 27 Nisan Perşembe günü ihaleye çıkarak çalışmaların başlatılacağını belirtti.
 
Tarihi Konak ihaleye çıkıyor
Başkan Toçoğlu, “Eski Reji Sokağı’nda bulunan Tarihi Alicanlar Konağı’nı aslına uygun olarak restore edeceğimizi daha önce açıklamıştık. Bilindiği üzere bu süreçte mülk sahiplerimizle gerekli protokolleri imzaladık. Ardından Anıtlar Kurulu’na yaptığımız proje başvurusu da onaylanmıştı. İnşallah 27 Nisan Perşembe günü ihaleye çıkarak, çalışmalarımızı başlatacağız. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 
Kültürel ve sanatsal faaliyetler
Restorasyon çalışmasıyla birlikte Tarihi Alicanlar Konağı’nın çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Her zaman ifade ediyoruz; tarihi yapılar şehrimizin değerleridir. Daha önce büyük beğeni kazanan dönüşüm projelerini şehrimize kazandırmıştık. Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi, Faik Baysal Kütüphanesi, Tarihi Sabit Efendi Konağı gibi yapıları yeni görünümlerine kavuşturduk. Tarihi Alicanlar Konağı’nı da aslına uygun restore ederek kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yürütüleceği bir mekan haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.