Tarihi İpek Yolu olarak bilinen ve şehirlerarası yol olan ancak yaklaşık 15 yıl önce Alifuatpaşa Köprüsü bağlantılı yolun hizmete açılması ile bu özelliğini kaybeden Taraklı- Geyve yolu yaklaşık her 30 metrede bir çukurlarla dolu.

Konu ile ilgili olarak konuşan sürücüler, Taraklı’dan çıkşta İçdedeler, Dışdedeler, Aksu ve Hark Mahallesi’nin de kullandığı bu yolda çukurlar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirttiler. Sürücüler, “Eski Taraklı- Geyve yolunda bakım yapılmadığı için kullanılmaz halde. Yetkilileri bu yolda bakım yapmaya davet ediyoruz” şeklinde beyanda bulundular.

Söz konusu yolu öğrenci taşıyan okul servisi araçlarının da kullandığını belirten sürücüler, “Çukurlar halkın gündeminden hiçbir zaman düşmüyor. Her yıl sorunu dile getiriyoruz. Ne yazık ki soruna çözüm bulunmuyor” ifadelerini kullandılar.

İçdedeler, Dışdedeler, Aksu ve Hark Mahallesine de giden şehirlerarası eski yolun sık aralıklarla küçük ve derin çukurlarla dolu olduğu söyleyen sürücüler, özellikle bozuk bölgeye geldiklerinde, araçlarının zarar görmemesi için çukurlardan kaçtıklarını belirterek, “Adeta Kazaya davetiye çıkartıyoruz” dediler./ İzzettin KÖMÜRCÜ