Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin misafirlerini kapıda karşıladığı programa tarihi bir katılım gerçekleşti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Balıkesir Barosu Başkanı Av. Erol Kayabay, Bingöl Barosu Başkanı Av. Abdullah Alakuş, Bolu Barosu Başkanı Av. Ferit Atalay, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Ahmet Özmen, Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay, Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, Kütahya Barosu Başkanı Av. Ahmet Atam, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Sertif Gökçe, Kırklareli Barosu Başkanı Av. Turgay Hınız, Mardin Barosu Başkanı Av. Çelebi Araz, Siirt Barosu Başkanı Av. Nizam Dilek, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Erhan Sezer, Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur ve Yalova Barosu Başkanı Av. Hakan Gergeroğlu olmak üzere tam 22 Baro Başkanı ve çok sayıda Avukat katılarak Sakarya Barosu'nun 63. Yılında bir araya geldi.

Protokolden katılım

Türkiye’nin dört bir yanından Baro Başkanları ve Avukatların akın ettiği geceye Sakarya Protokolünden de yoğun bir ilgi vardı. Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Başsavcı Vekili Semih Akgün, Başsavcı Vekili Mustafa Doğan, 2.İdare Mahkemesi Başkanı Cihan Önal, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakan İskenderoğlu, 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saim Köroğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Noter Odası Başkanı Mehmet Ermiş, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Oya Arapoğlu, Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, SMMMOB Başkanı Ertuğrul Kocacık, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hayrettin Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erol Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kuvayi Milli Mücadele Derneği Başkanı Muzaffer Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.

“Şehrine doğasına sahip çıkan, hukuku üstünlüğünü savunan bir baroyuz

Gecenin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Zafer Kazan, kuruluşundan bu yana şehrin doğasını koruyan, insan haklarını, demokratik laik Cumhuriyeti ve hukukun üstünlüğü ilkesini savunan Sakarya Barosu’nun 1954 yılında kurulan ilimizle yaşıt onurlu bir tarihe sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’nin her yanından Sakarya Barosu için gelen Baro Başkanları ile birlikte hukuk adalet demokrasi ve beraberlik mesajı veren Başkan Zafer Kazan, “Hukuk ve demokrasi ortak paydamızdır” dedi.

“Hukuk ve demokrasi ortak paydamızdır”

Başkan Kazan konuşmasına şöyle devam etti; “Hukuk ve demokrasi hepimizin ortak paydasıdır. Farklı fikirler içinde farklı dünyaların insanı olarak bir arada barış içinde yaşamak ve hayatın acı tatlı günlerini paylaşmak ortak görevimizdir. Zira “demokrasi” ortak yaşamın huzur ve barış içinde paylaşıldığı düzenin adıdır. Demokrasinin aksi olan yönetimlerde ise yaşamın adı acı ve gözyaşlarından ibarettir. Biz bu ülkede hayatlarımızı dostça paylaşma istiyoruz, “kimdensin neredensin” demeden birbirimize sarılmak istiyoruz, ekmeğimizi paylaşmak ve her düşünceye saygı içinde yaşamak istiyoruz. İşte bu yüzden hukuk diyoruz, demokrasi diyoruz, üstünlerin değil hukukun üstünlüğü diyoruz, bağımsız bir yargı diyoruz ve bunu sağlayacak yollar arıyoruz.”  

“Dün Diyarbakır’da acımızı paylaştık bugün Sakarya’da umutlarımızı konuşuyoruz”

Konuşmasında iki yıl önce katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi de anan Başkan Kazan, “Dün Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin anma töreninde birlikteydik bugün ise Baromuzun doğum gününde birlikteyiz. Dün acımızı paylaştık birbirimizi teselli ettik, bugün ise burada ülkemizin dört biryanından gelen Baro Başkanlarımız ile Sakarya’da geleceğe dair umutlarımızı konuşuyoruz. Çünkü geleceğimizi ancak bu şekilde inşa etmemiz mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

Plaket takdimi

Gecede Avukatlık mesleğinde 50 yılını tamamlayan Av. Kazım Yılmaz, Av. Demircan Dilek, 40 yılını tamamlayan Av. Ahmet Behçet Babakaya, A. İlyas Taşçı ve 25 yılını dolduran Av. Muharrem Saran, Av. Ercan Kaçmaz, Av. Halim Saraç’a onur plaketleri Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Baro Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından takdim edildi.

Sakarya Barosu Avukatlarından, Av. Yeliz Aydın, Av. Arda Girgin ve Av. Ömer Faruk Toksöz seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.