Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karasu'da 100 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek 500 milyon dolarlık BMC üretim ve teknoloji üssünün temel atma törenine katıldı.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada, BMC üretim ve teknoloji üssünün tamamlandığında 10 bin kişiyi istihdam edecğini ve ülke ekonomisine senelik 500 milyarlık bir katma değer sağlayacağını dile getirdi. Fabrikanın ilk etabının 2019 lılı sonunda tamamlanarak 2020 senesinde hizmete gireceğini, tamamının ise 2023 senesinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Türkiye battı, bitti, üretimler durdu diyenlere inat yatırım ve üretimlerin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu ülkeyi hazmedemeyenler, duruşuna katlanamayanylar istese de istemese de ülke ve millet dimdik ayakta ve yoluna devam edecek" dedi.



Tank Palet özelleştirilmiyor
Tank Palet Fabrikasıyla ilgili kararın ardındanbelli bazı kesimlerin bu konuyu istismar etmeye başladığını belirten Erdoğan, "Ülkenin savunma sanayini yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler şimdi bizim politikamızı eleştiriyorlar. Bu provakasyonunun başını da adı ana muhalefet olan CHP çekiyor. Terör örgütleriyle simbiyotik iyişki geliştiren CHP'den yerli ve milli bir tavır beklemek yanlıştır. 16 yıldır böyle bir şey görmedik. Bundan sonra da göreceğimizi ummuyoruz. Çünkü tarihlerinde böyle bir şey yok. Ülkemizin ürettiği İHA ve SİHA'lardan rahatsızlık duyan milletvekillerinin bulunduğu bir parti farklı davaranamaz. Fırat kalkanı ve zeytin dalı harekatlarından en az terör örgütleri kadar rahatsız olan bir partiden başka bir davranış beklenemez. Tank palette çalışan kardeşlerimden hiç kimsenin iftiralara itibar etmediklerini biliyorum. Öncelikle fabrikanın satılması yalanını uydurarak böyle bir durum olmadığı halde, buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola tevessül etmemiştir bundan sonra da etmez" dedi.
Erdoğan sözlerini, "Bu kararın amacı fabrikanın verimliliğini, üretkenliğini, teknolojik kappasitesini ve gücünü arttırmaktır. BMC niye bu yatırımı burada yapıyor? BMC, Arifiye'nin işletmesini 25 yıllığına alan dev güçlü bir firmadır. Orada yapılacak olan işler ve her türlü taşınmaz devlete aittir ve öyle kalacaktır" diye tamamladı.