İçişleri Bakanı 24 TV'de gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Milletimizin yüzde 99 kurallara uydu

"Kapanma gününün başından itibaren hatta önceki kısmi kapanma döneminde milletimizin yüzde 99'u buna uydular. Milletimiz yalnız bırakmadık. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza 21 milyon kez gidildi. Ne istemişlerse evlerine götürüldü. 'Niye ikide bir İçişleri Bakanlığı genelge yayımlanıyor' deniyor."

'Neden genelge yayımlanıyor?' eleştirileri

"İl Hıfzıssıha Kurulları karar veriyor. Bir de bizim pandemi eylem planımız var. Koordinasyon İçişleri Bakanlığı'nda. Kapanıyoruz. Şöyle bir eleştiri var: Dönem dönem kurallar çıkarıyorsunuz. Dinamik bir dönem içerisindeyiz. Bizim bir hedefimiz var. 63 binden 5 bine düşebilmek. Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren göreceğiz. Bugüne kadar gördüklerimiz kısmi kapanmanın etkileriydi."

Tam kapanma uzatılacak mı?

"Böyle bir değerlendirmemiz yok. Tabii bugün itibariyle yok. 'Bitirelim, bir daha bu işlerle karşılaşmayalım' anlayışındayız. Kapanma sonunda yapılacak kabinede adımlarımızı belirleyeceğiz."

Alkol satışı yasağı tartışması 

"Hem kapanma hem yılbaşıyla ilgili. Bir araştırma şirketi araştırma yapmıştı. Vatandaşımızın yüzde 75'i ben bunu normal görüyorum dedi. Şimdi yüzde 78'i bunu normal görüyor."