Gelenek ve göreneklerinden vazgeçmeyen, bin 725 rakımlı Sakarya'nın en yüksek noktalarından olan ve 750 hanesi bulunan Hendek ilçesi Dikmen Mahallesinde 111 yıldır devam eden bayramlaşma programlarına bir yenisi daha eklendi. Toplu bayramlaşma ve yöresel keşkek yemeği ikramı mahalle halkı tarafından titizlikle devam ettiriliyor. Bayramlaşmaya katılan 9 bin kişiye bu sene 35 kazan ile yapılan keşkek ikram edildi. 

"Yıllardır yapıyoruz" 
Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz bayramlaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Biz her bayram burada keşkek yaparız. Köy halkı buraya toplanır ve köy meydanında toplu bayramlaşma olur. Sonra da yapılan keşkekler ikram edilir. Dedelerimizden ve atalarımızdan gelme bir gelenektir. Biz bunu yıllardır yapıyoruz. Bu sene 35 kazan keşkek yapıldı" dedi. 

"Eski bayramları yaşıyoruz" 
Köy halkından Nurşen İlkmen ise, "Her bayram burada toplanırız. Yapılan toplu bayramlaşma sonrası keşkeğimizi yeriz. Ev ev dolaşmayız, herkes meydanda bayramlaşır" derken, Nilgün Akdağ ise 111 yıllık geleneğin devam ettiğini belirterek; "Aslen Trabzonlu'yum ve 30 yıl önce bu mahalleye gelin olarak geldim. Mahallenin gelenek ve görenekleri Karadeniz'in ki ile aynı. Özelikle bayramlar çok güzel geçiyor. Namazdan sonra yapılan toplu bayramlaşma sonrası yöresel yemeğimiz olan keşkek yeniyor. Hani 'Nerede o eski bayramlar?' deniliyor ya, işte biz burada o eski bayramları yaşatıyoruz. Küçüklerin büyüklere saygısı, büyüklerin küçüklere sevgisi var. Her şey çok güzel" şeklinde konuştu.