KÜSİ çalışma grubu, ülke ve özelde iller bazında üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, tarafların, kamunun Ar-Ge ve inovasyon destekleri hakkında bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini artırmaya yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, bölgesel ve ulusal bazda KÜSİ planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması gibi görevleri yerine getirmek ve bu işbirliğinin kurumsallığını sağlamak amacıyla kurulmuş bulunuyor.
KÜSİ Sakarya temsilciliğine atanan Prof. Dr. Tahsin Engin, “Yaklaşık iki yıldır Sakarya Teknokent ve ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi olarak üniversiteyi sanayi ile buluşturmada önemli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda 60 civarında sanayi kuruluşu ile 75 tane kontratlı Ar-Ge proje ortaklığı kuruldu. Kamuyu, üniversiteyi ve iş dünyasını bir üçgenin köşeleri kabul edersek, gelişmiş ülkelerde bu üçgenin ağırlık merkezinde teknoloji transfer ofisleri bulunuyor. 2013 yılında kurulan ADAPTTO bugün, SAÜ’nün iş dünyasına açılan ana portalı haline geldi ve bunda üniversite üst yönetiminin, özellikle Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın temel itici güç olduğunu, bu gelişim sürecinin en üst düzeyde desteklediğini belirtmemiz gerekiyor” dedi.
ADAPTTO’nun iki yılda KÜSİ konusunda çok önemli deneyim kazandığını ifade eden Prof. Dr. Engin, “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) ile çok yakın çalışmalarımız var ve SATSO’da bir KÜSİ ofisi açtık. Ayrıca 2014 yılında 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sakarya Teknokent’e ortak oldu. OSB genişleme bölgesinde 4000 m2 kapalı alana sahip Sakarya Teknokent Şube Binası’nın yakın gelecekte hizmete alarak, ilimiz ve bölgemizdeki KÜSİ faaliyetleri ivme kazandıracak” şeklinde konuştu.
/İHA