Arifiye Fatih Caddesi'nde bulunan kapalı pazar yerinin çatısı tadilat için yaklaşık 20 gün önce söküldü. Tadilat işlemlerinin bitmemesi ve yağmurun da etkisini göstermesiyle birlikte pazar yerinde tezgah açan esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlar zor durumda kaldı. 
Kendi imkanlarıyla branda ve şemsiyelerle tezgahlarının üstünü kapatmaya çalışan esnaf, tadilat için sökülen çatının biran önce tamamlanmasını istedi.


Alışveriş yapamadılar
Arifiye Kapalı Pazar Yerinde esnaflık yapan Kazım Duman, pazara şemsiyesiz gelen bazı vatandaşların zor durumda kaldığını ve alışverişlerini tamamlayamadan geri gittiklerini söyledi. Duman, "Hava soğudu ve yağmur başladı. Belediye başkanımızdan, kapalı pazaryerimizin tadilat için sökülen çatısının acilen tekrardan kapanmasını istiyoruz. Çünkü vatandaş pazarın kapalı olduğunu biliyordu, şemsiyesiz gelenler alışveriş yapamadan gitmek durumunda kaldılar. Şu anda esnaf ellerindeki malları toplamaya başladı. Aslında saat 19.00'a kadar pazaryeri devam ediyordu. Yağmur nedeniyle erkenden toplanmak zorunda kaldık. Başkanımızdan ricamızı, bir an önce bu kapalı pazaryerinin çatısının tekrardan kapanması" dedi.


"Çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz"
Pazar yeri esnaflarından Gökay Aydın ise çatının sökülmesinin ardından 20 gün geçtiğini ve bir an önce çatılarının yapılmasını istediklerini belirtti. Aydın, "Halimiz içler acısı. Çatı söküleli 20 gün oldu. Vatandaş ve esnaf mağdur oldu. Bir an önce çatının yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.


"Ürünümüz de, müşterimiz de perişan oldu"
Esnaf Cevat Malkoç da çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istediklerini ve yağmur dolayısıyla ürünlerinin de, müşterilerinin de perişan olduklarını dile getirdi. Malkoç, "Hava şartlarının bozması nedeniyle belediye başkanımızdan ricamız, bir an önce çalışmaların tamamlanması. Bu konuda üzerine düşeni esnaf da yapmaya hazır. Yaşadığımız mağduriyet gözle görünüyor, pazara şu anda müşteri gelmiyor. Esnaf kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya çalıştı ama malımız da perişan oldu, müşterimiz de" dedi.