Soğuk kış gecelerinin yaklaştığı bugünlerde SYKD’nin Meci Sohbetlerinin bu yılki ilk programı derneğin Erenler’deki Otağında yapıldı.

Meci Sohbetleri programına SAÜ’de düzenlenen kongreye katılmak için şehrimizde bulunan yaklaşık 15 ülkeden akademisyenler ve bilim adamları da misafir oldu.

Sakarya lezzetleri ve yerel halk oyunlarının tanıtımının yapıldığı gecede yabancı misafirler ve akademisyenler Sakarya’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

SYKD’nin Kurucu Üyesi Yazar Fahri Tuna’nın moderatörlüğünde Azerbaycan Bakü’den Eğitimci Yazar Mehseti Huseynova’nın çevirmen (tercüman) olarak sundukları Meci Sohbetine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’in yanısıra çok sayıda dernek üyesi katıldı. Meci Sohbetinde misafirlere Yerel Kültürümüzün klasik mutfak geleneklerinden dartılı keşkek ve Geyve Yöremizin üzümlerinden ikram edildi.

Serdivan HEM’in Halk Oyunları ekibi, Geyve Yöremizden halk dansları sergileyerek geceye renk kattı.

Sakarya’mızın tanıtıldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda SYKD Başkanı Necmettin Kırık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce geceye katılan misafirlere hoşgeldiniz diyerek birer selamlama konuşması yaptılar.

Çeşitli ülkelerden gelen konukların tek tek söz alarak Sakarya’da bulunmaktan ve gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade ettiği Meci Sohbeti programının hazırlanmasında emeği geçen SYKD Başkanı Necmettin Kırık ve Yönetim Kuruluna, SAÜ’den Prof.Dr. Ahmet Tutar Hoca’ya, Moderatör Fahri Tuna’ya ve toplantının İngilizce çevirisini yapan Azerbaycan Bakü’den katılan Eğitimci Yazar Mehseti Huseynova Hanım’a çok teşekkür ettiler.

Programda Eğitimci Yazar Mehseti Huseynova ile SYKD Başkan Yardımcısı Eğitimci Hidayet Yiğit’in birlikte söyledikleri ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsü ve konuk Huseynova’nın Türkçe ve Azerice söylediği türküler büyük alkış aldı.

Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü kutlamaları nedeniyle Meci Sohbetleri programında tam bir bayram havası estirildi. Gecenin sonunda yerli ve yabancı tüm konuklar ellerinde Türk bayraklarıyla “Onuncu Yıl” Marşı, “Türkiyem” Türküsü ve “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkılarını hep birlikte coşkulu bir şekilde seslendirdiler.

SYKD Başkanı Necmettin Kırık, kış ayları boyunca devam edecek Meci Sohbetlerinin bu yılki ilk programına katılım gösteren herkese çok teşekkür ederek, tüm Sakaryalıları ‘Meci Sohbetleri’ gecelerine davet etti.